Επίσημη αποκάλυψη του νέου SUV της Skoda

Με δυναμική σχεδίαση αποκαλύφθηκε το πρώτο μεσαίο SUV της Skoda, που θα κάνει ως πρωτότυπο το ντεμπούτο του στη Γενεύη.
Μετά από τις πρώτες φωτογραφίες-σχέδια που μας είχε δείξει πριν από 15 ημέρες, η Skoda αποκάλυψε και επίσημα σήμερα το νέο της πρωτότυπο VisionS, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης την 1η Μαρτίου, προαναγγέλλοντάς μας το νέο SUV της εταιρείας.

Το πρωτότυπο Skoda VisionS της Γενεύης είναι υβριδικό, με
έναν βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες.
Το νέο VisionS είναι ένα πολύ σημαντικό πρωτότυπο, αφού μας αποκαλύπτει εκτός των άλλων και τη νέα σχεδιαστική νόρμα των μοντέλων της Skoda, με χαρακτηριστικά στοιχεία τη στενή νέα εμπρόσθια γρίλια, τα διπλά φωτιστικά σώματα, αλλά και το γεμάτο ακμές πίσω τμήμα.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος φθάνει τα 4,7 μέτρα τοποθετώντας το νέο SUV στη μεσαία κατηγορία αρκετά πιο ψηλά από το Yeti, ενώ το πλάτος είναι 1,91 μέτρα και το ύψος 1,68 μέτρα. Το πρωτότυπο, είναι και το πρώτο μοντέλο της Skoda με 6 καθίσματα σε 3 σειρές θέσεων.

Στα μηχανικά του στοιχεία, πιστό στο πνεύμα της εποχής το Skoda VisionS φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης που φορτίζει και από πρίζα, με 1,4 λτ. TSI βενζινοκινητήρα 156 ίππων και 2 ηλεκτροκινητήρες 55 ίππων εμπρός και 116 ίππων πίσω.

Η λειτουργία του συστήματος ορίζει ότι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στέλνει τη δύναμή του μόνο στους πίσω τροχούς και οι υπόλοιποι δύο κινητήρες εμπρός, δημιουργώντας έτσι μια οικολογική τετρακίνηση.

Στις επιδόσεις του, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,4 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία του πρωτότυπου είναι έως 50 χλμ., ενώ συνολικά, μαζί με το βενζινοκινητήρα, φθάνει τα 1.000 χλμ. Η μέση κατανάλωση επίσης, είναι μόνο 1,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 45 γρ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή του, μετά τη Γενεύη το πρωτότυπο θα μας οδηγήσει στο νέο μεσαίο SUV της Skoda, που θα ονομαστεί «Kodiak» και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.
TAG