Έτοιμο για σκληρό off-road το νέο Ford F-150 Raptor!

Ειδικά προετοιμασμένο για χρήση σε σειρά αγώνων στις ερήμους των Η.Π.Α. είναι το νέο αγωνιστικό Ford F-150 Raptor.
Η Ford παρουσίασε τη νέα αγωνιστική έκδοση του F-150 Raptor, το οποίο θα πάρει μέρος στη σειρά αγώνων «Best in the Desert», που κάθε χρόνο δοκιμάζει στο όριο οδηγούς και αυτοκίνητα, σε διαδρομές μέσα στις ερήμους των Η.Π.Α.

Ανάρτηση, τετρακίνηση και κινητήρας έχουν λάβει όλες τις
απαραίτητες ρυθμίσεις για χρήση στις πιο σκληρές συνθήκες.
Το ειδικά βελτιωμένο αυτό F-150 Raptor της Ford έρχεται με ενισχυμένο περιμετρικά αμάξωμα, νέα εμπρός και πίσω ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και προσφέρει περισσότερη απορρόφηση των ανωμαλιών, LED μπάρα φώτων εμπρός, ένα ειδικό roll cage στο εσωτερικό, καθίσματα με ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, δίχτυ στα παράθυρα και αρκετά άλλα.

Το εσωτερικό έχει ενισχυθεί με όλα τα απαραίτητα για την
απαιτητική σειρά των αγώνων στην έρημο.
Ο κινητήρας του αγωνιστικού Raptor είναι ο νεότερος 3,5 λίτρων EcoBoost (turbo) βενζινοκινητήρας της Ford, με 411 ίππους ισχύος και 588 Nm ροπής. Η εταιρεία, συνδυάζει το μοτέρ αυτό με κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων και υπόσχεται βελτίωση κατά 25% στις επιδόσεις σε σχέση με τον προηγούμενο V8 των 6,2 λίτρων.

Για την ειδική του χρήση μάλιστα στις πιο σκληρές off-road συνθήκες, το αγωνιστικό F-150 Raptor διαθέτει μια επαναρυθμισμένη τετρακίνηση, που φροντίζει ώστε να στέλνεται πιο άμεσα η απαιτούμενη ροπή στον άξονα ή τους άξονες που απαιτείται. Το παρόν δίνει επιπλέον και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Φυσικά, το νέο δημιούργημα της Ford φέρει στο αμάξωμά του και όλα εκείνα τα αυτοκόλλητα και χρωματισμούς, που τονίζουν περαιτέρω την έτσι κι αλλιώς ξεχωριστή του παρουσία.
TAG