Το νέο αγωνιστικό Opel Astra ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν

Με 330 άλογα και βάρος μόλις 1.200 κιλά, το νέο αγωνιστικό Opel Astra TCR βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του.
Η Opel ανακοίνωσε ότι το νέο αγωνιστικό Astra TCR, που θα πάρει μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών του, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την επίσημη συμμετοχή του μοντέλου με την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του θεσμού.

Στη φετινή αγωνιστική σεζόν, το Opel Astra TCR θα λάβει
μέρος με την περσινή πρωταθλήτρια Target Competition.
Το νέο Opel Astra TCR ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα τις δοκιμές του στην πίστα του Εστορίλ της Πορτογαλίας, με τους τεχνικούς της Opel να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη ρύθμιση της πρόσφυσης του εμπρόσθιου άξονα, αλλά και στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική παροχή της ισχύος του κινητήρα.

Μάλιστα, οι μηχανικοί της Opel εφοδίασαν το αυτοκίνητο με ένα νέο αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων με shift paddle πάνω στο τιμόνι, ενώ ανέβασαν την ισχύ του κινητήρα στα 330 άλογα με 420 Nm ροπής. Παράλληλα, αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα του βάρους, ώστε αυτό να μειωθεί στα 1.200 κιλά.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα με την οποία θα πάρει μέρος το Astra TCR στο φετινό Πρωτάθλημα, αυτή είναι η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα Target Competition, που θα έχει στη διάθεσή της συνολικά 7 αγωνιστικά Opel Astra, τα 3 εκ των οποίων θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, με τα υπόλοιπα 4 να λαμβάνουν μέρος στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού ξεκινά στις 2 Απριλίου στην πίστα του Σακίρ στο Μπαχρέιν, με το Γερμανικό Πρωτάθλημα να αρχίζει στις 16 Απριλίου στο Οσερσλέμπεν.
TAG