Νέο ηλεκτρικό supercar Rimac Concept_One με 1.088 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις!

Το supercar Concept_One της Rimac θα κατασκευαστεί σε μόλις 8 μονάδες, έχοντας εξωπραγματική απόδοση 1.088 ίππων.
H κροατική εταιρεία Rimac αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Concept_One, που είναι ένα μοναδικό ηλεκτρικό supercar με συνολική απόδοση 1.088 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα!

Η κίνηση του μοντέλου της Rimac έρχεται από 4 ηλεκτρικούς
κινητήρες, κάθε ένας εκ των οποίων έχει το δικό του κιβώτιο!
Η Rimac Autmobili είναι μια νεοσύστατη κροατική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία το 2011 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το ηλεκτρικό πρωτότυπο Concept_One.

Σήμερα, 5 σχεδόν χρόνια αργότερα, η κροατική εταιρεία αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, διατηρώντας τα περισσότερα από τα στοιχεία του και κυρίως, τη super δύναμή του.

Πιο συγκεκριμένα, το δημιούργημα της Rimac αντλεί την κίνησή του από 4 ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στο κέντρο των δύο αξόνων του, οι οποίοι προσφέρουν την εξωπραγματική ισχύ των 1.088 ίππων, με αντίστοιχα θηριώδη ροπή 1.600 Nm.
Οι επιδόσεις του Rimac Concept_One ζαλίζουν, αφού το 0-100
χλμ./ώρα απαιτεί 2,6 δλ. και η τελική φθάνει τα 355 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, εκτός των πολυτελών υλικών, ξεχωρίζουν οι
ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων και την κονσόλα.
Αυτό που κάνει το όλο σύστημα κίνησης ακόμη πιο μοναδικό, είναι ότι η Rimac έχει τοποθετήσει ουσιαστικά τέσσερα διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων (μονής σχέσης για τους εμπρός ηλεκτροκινητήρες και δύο σχέσεων για τους πίσω), που συνδυάζονται με ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, που παρέχει συνεχώς τη ροπή που απαιτείται σε κάθε τροχό ώστε να βελτιστοποιήσει την πρόσφυση.

Στο πεδίο των επιδόσεων, το βάρους 1.850 κιλών Rimac Concept_One είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 355 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, οι εικόνες μας δείχνουν ένα άκρως εντυπωσιακό κουπέ μοντέλο. Εσωτερικά, η εικόνα της καμπίνας είναι συνολικά πιο απλή, με τη Rimac να δίνει ωστόσο έμφαση στην παρουσία μεγάλων high-tech οθονών πάνω στην κεντρική κονσόλα και στον πίνακα οργάνων.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, η Rimac έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόλις 8 μονάδες του νέου υπεραυτοκίνητου της, με κόστος το οποίο θα ξεκινά από τα 800.000 ευρώ. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα.
TAG