Η Volvo λανσάρει τα πρώτα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί! (+video)

Από το 2017 η Volvo θα λανσάρει μια πρωτοποριακή εφαρμογή, που αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί του αυτοκινήτου.
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Volvo ανακοίνωσε ότι από το 2017 θα προσφέρει στα αυτοκίνητά της τη δυνατότητα ανοίγματος και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί, αντικαθιστώντας το απλά με μια εφαρμογή στο κινητό!

Με τη νέα εφαρμογή ο οδηγός θα μπορεί να ανοίξει και κλείσει
το αυτοκίνητο και τον κινητήρα, αλλά και το ρεζερβουάρ.
Αντί των παραδοσιακών κλειδιών, η Volvo θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στο smartphone τους, η οποία μέσω Bluetooth θα ανοίγει και θα κλείνει τις κλειδαριές, θα εκκινεί ή σβήνει τον κινητήρα, ενώ θα μπορεί να ανοίξει ακόμη και το καπάκι του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, αν υπάρχουν δύο Volvo στην οικογένεια, το ψηφιακό αυτό κλειδί έχει τη δυνατότητα χειρισμού περισσότερων από ένα αυτοκίνητο.

Μάλιστα, η Volvo θεωρεί πως η νέα τεχνολογία είναι ιδανική για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες θα στέλνουν τα απαραίτητα στοιχεία στον πελάτη και αυτός απλά πηγαίνοντας στο χώρο που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο, θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς να κατευθυνθεί στο χώρο της εταιρείας για να παραλάβει τα κλειδιά.

Μέσα στην Άνοιξη η Volvo θα ξεκινήσει μια πιλοτική εφαρμογή του νέου ψηφιακού κλειδιού στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ώστε το 2018 να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στην αγορά, αρχικά για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Δείτε πως λειτουργεί το νέο «ψηφιακό κλειδί» της Volvo.


                       
TAG