Ετοιμάζεται με 300+ άλογα το νέο Renault Megane RS!

Για πρώτη φορά τετρακίνητο και με ισχύ που θα ξεπεράσει τα 300 άλογα θα έρθει το νέο Renault Megane RS μέχρι το 2018.
Μετά τη χθεσινή μας είδηση για το νέο Opel Astra OPC των 300 ίππων, σημερινές πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία μας αποκαλύπτουν ότι η Renault ετοιμάζεται και αυτή να βάλει το επόμενο Megane RS στο «κλαμπ» των 300 αλόγων και μάλιστα, για πρώτη φορά να το εφοδιάσει με τετρακίνηση.

Το νέο Megane RS θα έχει μόνο 5θυρο αμάξωμα, που θα
βασιστεί πάνω στο εικονιζόμενο Renault Megane 4ης γενιάς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από το AutoExpress, το επόμενο Renault Megane RS που θα δούμε μέχρι το 2018, θα λάβει έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα με αναβαθμισμένη ισχύ 300 ίππων, έναντι 275 ίππων του προηγούμενου Megane RS.

Το νέο γαλλικό μοντέλο θα διαθέτει επιλογή για 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά, το EDC αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο του Renault Clio RS. Μάλιστα, η δύναμη θα στέλνεται και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου, στέλνοντας έτσι το νέο Megane RS απευθείας απέναντι στα τετρακίνητα VW Golf R με τα 300 άλογα και Ford Focus RS των 350 ίππων.

Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης του μοντέλου αποτελεί το γεγονός ότι η Renault θα το προσφέρει αποκλειστικά ως 5θυρο, έναντι του προηγούμενου Megane RS που ήταν μόνο κουπέ. Φυσικά, η Renaultsport θα φροντίσει ώστε και η 3η γενιά του top Megane να προσφέρει κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.
TAG