Η Aston Martin και η Red Bull ετοιμάζουν ένα νέο υπέρ-αυτοκίνητο!

Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο των Aston Martin και Red Bull θα έχει ένα κορυφαίο αεροδυναμικά αμάξωμα και πανίσχυρο σύστημα κίνησης.
Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η συνεργασία μεταξύ της Aston Martin και της Red Bull F1 για τη δημιουργία ενός νέου υπέρ-αυτοκινήτου, το οποίο θα υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη δημιουργία του.

Η κωδική ονομασία του νέου project είναι «AM-RB 001» και στην εξέλιξή του συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο κορυφαίος αεροδυναμιστής και Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull F1, ο Adrian Newey.

Στόχος των ανθρώπων της Red Bull είναι το νέο μοντέλο να αποκτήσει ένα αμάξωμα που δεν θα έχει αντίπαλο στον τομέα της αεροδυναμικής, με την Aston Martin να φροντίζει για την εξωτερική του σχεδίαση, αλλά και τις δύο εταιρείες να προσφέρουν τους καλύτερους μηχανικούς τους για την ανάπτυξη του συστήματος κίνησής του.

Στα λίγα στοιχεία που έχουν περαιτέρω επιβεβαιωθεί, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου, για καλύτερο ζύγισμα, αλλά και ο εφοδιασμός του με σύστημα ανάκτησης ενέργειας τύπου KERS από τη Φόρμουλα 1.

Η κατασκευή του νέου υπέρ-αυτοκινήτου θα γίνεται από το ειδικό «Q» τμήμα της Aston Martin σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων που δεν θα ξεπερνά τα 100 και η τιμή του αναμένεται να οριστεί πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το λανσάρισμά του αναμένεται το 2018.
TAG