Η Ferrari Classiche δίνει το φιλί της ζωής σε μια πανέμορφη Ferrari 225E (+video)

Ύστερα από πολλά χρόνια αυτή η Ferrari 225E βρέθηκε και πάλι στους δρόμους, μετά την αναπαλαίωσή της από τη Ferrari Classiche.
Έχοντας αλλάξει τα χέρια αρκετών ιδιοκτητών, αλλά και ύστερα από μια φωτιά που της δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, αυτή η πανέμορφη Ferrari 225E του 1952 επανήλθε στην αρχική της κατάσταση, ύστερα από την πλήρη αναπαλαίωσή της από το επίσημο τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Ferrari.

Με τη φροντίδα των μηχανικών της Ferrari, το V12 μοτέρ
των 210 ίππων της 225E έγινε σαν καινούργιο.
Ανακοινώνοντας την ιστορία του αυτοκινήτου, η Ferrari αναφέρει ότι πρώτος ιδιοκτήτης αυτής της 225E με αριθμό σασί 0178 ήταν ο Κόμης Antonio Sterzi, ο οποίος έλαβε μέρος πίσω από το τιμόνι στης στο φημισμένο Ράλι Mille Miglia του 1952.

Μάλιστα, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, αυτή η Ferrari 225E κατέκτησε τη νίκη στο Coppa della Toscana, αλλά και στην ανάβαση Bolzano-Mendola και στο Coppa InterEuropa της στη Monza.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, το αυτοκίνητο άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες, ενώ μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του, ευτυχώς όμως όχι και τον κινητήρα του. Στη συνέχεια, έγινε προσπάθεια τη δεκαετία του '80 να αναπαλαιωθεί το αμάξωμά της, χωρίς όμως επιτυχία.

Πλέον όμως, και ύστερα από δουλειά 2 ετών, οι ειδικοί της Ferrari Classiche κατάφεραν να αναπαλαιώσουν πλήρως την πανέμορφη αυτή κλασική Ferrari, επαναφέροντάς τη και στο δρόμο μετά από αρκετές δεκαετίες.

Εμείς, σας αφήνουμε να απολαύσετε το τελικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες, αλλά και στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική φίρμα.


                   
TAG