Η Fiat επιστρέφει στους αγώνες με το νέο Abarth 124 rally

Της επιστροφή της Fiat στους αγώνες μας αποκαλύπτει η νέα πρωτότυπη αγωνιστική έκδοση του Fiat 124 Spider, η οποία εξελίχθηκε από την αγωνιστική ομάδα της Abarth, ώστε να δημιουργηθεί το νέο Abarth 124 rally.

Μετά λοιπόν το νέο Abarth 124 παραγωγής, το καινούργιο πισωκίνητο ρόουντστερ της Fiat αποκτά και την αγωνιστική του έκδοση, η οποία έχει ομολογκαριστεί για να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα R-GT της FIA του 2017.

Παράλληλα, το νέο Abarth 124 rally ξυπνά αρκετές μνήμες από το παρελθόν στους φίλους των Ράλι, αφού μετά από 40 χρόνια επαναφέρει το θρυλικό ιταλικό αγωνιστικό στη γκάμα της Fiat.

Μηχανικά, ο κινητήρας του αγωνιστικού Fiat 124 είναι ένας 1.800άρης turbo με ισχύ 300 ίππων στις 6.500 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη ροπή στους τροχούς του πίσω άξονα, μοιράζοντάς τη μαζί και με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Στο αμάξωμα του Fiat 124 Spider έχει επίσης τοποθετηθεί μια σκληρή οροφή έναντι της κουκούλας, ενώ στο εσωτερικό συναντά κανείς και το απαραίτητο rollcage. Επαναρυθμισμένη είναι η ανάρτηση (εμπρός διπλά ψαλίδια, πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι), που περιλαμβάνει και αγωνιστικά αμορτισέρ της Ext Shock.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει στον τομέα της κατανομής του βάρους, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα, ενώ έχει γίνει χρήση ελαφριών υλικών στο κόκπιτ και το χώρο του κινητήρα, για να μην επιβαρυνθεί το συνολικό βάρος.

Αλλαγμένο είναι και το κέντρο βάρος που βρίσκεται φυσικά πιο κοντά στο έδαφος, με τους μηχανικούς της Abarth να υπόσχονται maximum πρόσφυση ακόμη και στις πιο γλιστερές συνθήκες.
TAG