Η Honda ετοιμάζει το νέο NSX Type R!

Αποκλειστικά πισωκίνητο, πιο ελαφρύ και με στήσιμο για πίστα θα έρθει το νέο κορυφαίο Honda NSX Type R.
Μπορεί καλά-καλά να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη οι πωλήσεις του νέου supercar Honda NSX, όμως πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για πρόθεση της Honda να μας φέρει μια top έκδοση Type R, η οποία θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη!

Σχεδιαστικά, η έκδοση Type R του NSX αναμένεται να έχει
ένα πιο επιθετικό αμάξωμα από αυτό του τωρινού NSX.
Αυτή τη στιγμή, το νέο Honda NSX διαθέτει ένα πανίσχυρο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν V6 3,5 λίτρων twin-turbo βενζινοκινητήρα 500 ίππων και τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο εμπρός και έναν στον πίσω άξονα), συνδυαστικής ισχύος 573 ίππων.

Για να δημιουργήσει τη νέα, πιο «hardcore» έκδοση του NSX, η Honda θα αφαιρέσει τους εμπρόσθιους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες, κρατώντας μόνο τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, αφού το NSX Type R θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητο!

Παράλληλα, η απώλεια όλων των παραπάνω σημαίνει ότι το νέο κορυφαίο ιαπωνικό supercar θα είναι και ελαφρύτερο, σε σχέση με τα 1.725 κιλά του υπάρχοντος μοντέλου. Επιπλέον αυτού η Honda θα μειώσει ακόμη περισσότερο το βάρος του κορυφαίου αυτοκινήτου της, κάνοντας χρήση περισσότερων ελαφριών υλικών στην κατασκευή του.

Για την κίνησή του, το νέο NSX Type R θα έχει μόνο τον
βενζινοκινητήρα και τον πίσω ηλεκτροκινητήρα του NSX.
Όπως αναφέρει μάλιστα το βρετανικό Autocar, η Honda θα συμμετάσχει στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak με δύο ειδικά διαμορφωμένα πισωκίνητα αγωνιστικά NSX, ένα κοντά στο μοντέλο παραγωγής και ένα πλήρως βελτιωμένο, το οποίο θα συνδυάσει τον V6 twin-turbo κινητήρα του μοντέλου, με ηλεκτρικούς υπερσυμπιεστές, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του.

Με τον τρόπο αυτό οι μηχανικοί της Honda θα αποκτήσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες πολύτιμη τεχνογνωσία, που θα τη μεταφέρουν στο όπως όλα δείχνουν πισωκίνητο νέο NSX Type R.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα δούμε στην παραγωγή το άκρως ενδιαφέρον αυτό μοντέλου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αφού η Honda επικεντρώνεται στο λανσάρισμα του «κανονικού» NSX, όμως αναμένουμε το νέο NSX Type R να κάνει την εμφάνισή του μέσα στην επόμενη διετία.

Πηγή: Autocar
TAG