Νέα, αρχική Porsche Macan με 2λιτρο turbo 252 ίππων

Με 2λιτρο turbo 252 ίππων, η Macan αποκτά τη φθηνότερη εκδοχή της έναντι των μέχρι τώρα αποκλειστικά V6 εκδόσεών της.
H Porsche παρουσίασε σήμερα τη νέα βασική έκδοση της Macan, η οποία εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο, 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για την αναβαθμισμένη εκδοχή της ίδιας έκδοσης, που μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμη μόνο στη Μεγάλη Βρετανία και σε ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αμερικής.

Ο νέος κινητήρας χαρίζει γρήγορες επιδόσεις, με τη νέα
Macan 2,0 turbo να απαιτεί 6,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.
Το 2λιτρο μοτέρ της Porsche για την αρχική Macan φέρει άμεσο ψεκασμό, turbo και πίεση έως και 2 bar, για να προσφέρει 252 ίππους ισχύος στις 5.000 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 4.500 στροφών.

Η Porsche συνδυάζει τον κινητήρα αποκλειστικά με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη, αυτόματο PDK κιβώτιο, προσδίδοντας στη Macan 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. (6,5 δλ. με το Sport Chrono Package) και τελική ταχύτητα 229 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι 7,2 λτ./100 χλμ.

Εσωτερικά, η νέα αρχική Macan δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα
έναντι των ισχυρότερων και πιο ακριβών εκδοχών της.
Εκτός του κινητήρα, η Porsche υπόσχεται ότι ακόμη και η νέα βασική Macan θα προσφέρει άκρως δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, εξ ου και το αυτοκίνητο διαθέτει την τετρακίνηση Traction Management της εταιρείας, μαζί με σπορ ανάρτηση και υποβοήθηση.

Από πλευράς εξοπλισμού, η Porsche θα προσφέρει στη νέα 2λιτρη Macan ό,τι ακριβώς και σε όλες τις άλλες εκδόσεις της, με το αυτοκίνητο να έρχεται με στάνταρ πολλά στοιχεία της κορυφαίας Macan S (π.χ. ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού, επενδύσεις αλκαντάρα, αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management κ.λπ.).

Στο κομμάτι της τιμής, η νέα αρχική Porsche Macan κοστίζει στη Γερμανία από 55.669 ευρώ, όντας και η φθηνότερη στη γκάμα. 
TAG