Η Nissan θα παρουσιάσει το πρώτο ημιαυτόνομο Qashqai το 2017

Το Qashqai είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που θα λάβει από την επόμενη χρονιά, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.
Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα η Nissan θα διαθέσει στις Ευρωπαϊκές αγορές το Qashqai με το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης «Piloted Drive», που θα του επιτρέψει να μένει στη λωρίδα κυκλοφορίας του στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς την επέμβαση του οδηγού.

Σταδιακά και μέχρι το 2020, η Nissan θα μας φέρει όλο και πιο
εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της.
Το Qashqai θα είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που θα διατεθεί στην αγορά με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης «Piloted Drive», το οποίο θα λάβουν στη συνέχεια και άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη γενιά του «Piloted Drive», το οποίο θα διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και σε συνθήκες κίνησης στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται έχει τα ηνία.

Η κίνηση αυτή της Nissan να εφοδιάσει το Qashqai με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική υιοθέτησης προηγμένων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης από τα μοντέλα της εταιρείας, έχοντας ως τελικό στόχο το 2020, τα αυτόνομα οχήματα της Nissan να έχουν τη δυνατότητα να περνούν από διασταυρώσεις και να κινούνται μέσα στην καθημερινή κίνηση, χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού. 
TAG