Αποκάλυψη του αγωνιστικού VW Golf GTI TCR των 330 ίππων!

Με 330 άλογα, το νέο VW Golf GTI TCR ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.
Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του Golf GTI, η VW παρουσίασε σήμερα το νέο αγωνιστικό VW Golf GTI TCR, το οποίο εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα 330 ίππων.

To VW Golf GTI TCR έχει εξελιχθεί σε συνεργασία των
αγωνιστικών ομάδων της VW και της SEAT.
Το νέο VW Golf GTI TCR θα τεθεί αντιμέτωπο με το αντίστοιχο αγωνιστικό Opel Astra TCR στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Το αυτοκίνητο της VW αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης μεταξύ του αγωνιστικού τμήματος της SEAT και της VW.

Ο κινητήρας του αγωνιστικού VW Golf GTI είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 2λιτρου TSI βενζινοκινητήρα της εταιρείας με 330 ίππους ισχύος και 410 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6άρι αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ., με τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.

Το νέο αγωνιστικό VW Golf, έχει πλήρως αγωνιστικό
στήσιμο, αλλά και ένα αρκετά επιθετικό αμάξωμα.
Το αμάξωμα του VW Golf GTI TCR βασίζεται μεν σε αυτό του Golf GTI, όμως η παρουσία του έχει ενισχυθεί με όλες τις απαραίτητες αεροδυναμικές βελτιώσεις, τους πλατύτερους θόλους των τροχών, αλλά και τους αγωνιστικούς τροχούς με ζάντες 19 ιντσών. Μάλιστα, για λόγους μείωσης του βάρους, το εμπρόσθιο σπόιλερ και η πίσω αεροτομή είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από ανθρακονήματα.

Κάτω τώρα από το αμάξωμα και εκτός του αναβαθμισμένου κινητήρα, οι μηχανικοί έχουν τοποθετήσει μια πλήρως ρυθμιζόμενη, αγωνιστική ανάρτηση, μαζί με πιο γρήγορη κρεμαγιέρα και μεγαλύτερα φρένα. Στο εσωτερικό αναμένουμε όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές βελτιώσεις (σπορ καθίσματα, κλωβό ασφαλείας κ.ο.κ.).

Συνολικά, 20 αγωνιστικά Golf GTI θα κατασκευαστούν από τη Volkswagen Motorsport, με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν ήδη παραγγελθεί από διάφορες αγωνιστικές ομάδες. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου στη Βαρκελώνη.
TAG