Το νέο Phideon είναι η ολοκαίνουργια λιμουζίνα της VW! (+video)

Με το νέο Phideon η VW μας φέρνει μια ολοκαίνουργια πολυτελή λιμουζίνα, που αντικαθιστά το αειθαλές Phaeton.
Σε μια κίνηση-έκπληξη, η VW παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο Phideon, το ολοκαίνουργιο μεγάλο της και πολυτελές σεντάν, το οποίο αντικαθιστά το Phaeton και προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνα.

Το Phideon έχει ένα μακρύ αμάξωμα 5,05 μέτρων, αλλά και
μοτέρ TDI και TSI, με προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση.
Το νέο VW Phideon αντλεί την ονομασία του από τη Ρωμαϊκή θεά Fides (Πίστη). Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της VW που χτίζεται πάνω στην ολοκαίνουργια μεγάλη πλατφόρμα MLB και παρότι προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την Κίνα, έχει εξελιχθεί και σχεδιαστεί στη Γερμανία.

Μεγάλες είναι και οι διαστάσεις του μοντέλου, με συνολικό μήκος 5,05 μέτρων και πλάτος 1,87 μέτρων, υποσχόμενο πολύ καλούς χώρους στο εσωτερικό του.

Εξωτερικά, το Phideon δείχνει σαν μια μακρύτερη έκδοση του Passat, με λίγο περισσότερο χρώμιο σε ορισμένα τμήματά του (π.χ. εμπρόσθια μάσκα και προφυλακτήρας, πίσω φωτιστικά), αλλά και τους απαραίτητους LED προβολείς.

Στους κινητήρες του, το νέο VW Phideon θα έχει μια προσθιοκίνητη έκδοση με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα TSI, αλλά και μια τετρακίνητη με 3λιτρο V6 TDI πετρελαιοκινητήρα 300 ίππων και 440 Nm ροπής. Αργότερα, θα προστεθεί στη γκάμα του και μια υβριδική έκδοση με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in hybrid).

Δείτε το επίσημο video από την παρουσίαση του νέου VW Phideon.


                      
TAG