Έρχεται νέο κεντρομήχανο σπορ κουπέ από τη Subaru!

Με ισχύ που θα ξεπερνά τους 330 ίππους αναμένεται το νέο σπορ κουπέ που ετοιμάζει η Subaru (φωτό: STI Performance concept).
Η Subaru ετοιμάζει ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και υβριδικό σύστημα κίνησης, που αναμένεται να ενταχθεί στη γκάμα ως το νέο κορυφαίο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, ήδη η Subaru δοκιμάζει σε πρωτότυπη μορφή το νέο της μοντέλο, ώστε να το προετοιμάσει για την παραγωγή. Βάση του αυτή τη στιγμή και μόνο για τις δοκιμές, είναι το BRZ, το μοναδικό πισωκίνητο μοντέλο της μάρκας.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησης του νέου top ιαπωνικού μοντέλου, αυτό αναμένεται να αποτελείται από έναν τοποθετημένο στο κέντρο 1.600άρη turbo boxer κινητήρα που θα στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς, μαζί με 2 ηλεκτροκινητήρες για τους εμπρός τροχούς.

Το τελικό αποτέλεσμα ισχύος αυτής της υβριδικής τετρακίνησης αναμένεται να ξεπεράσει τους 330 ίππους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε νούμερα επιδόσεων. Βάση τέλος για την κατασκευή του αυτοκινήτου, αναμένεται να είναι η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, πάνω στην οποία θα χτιστεί και η νέα γενιά του Impreza.

Περισσότερα για το νέο κορυφαίο μοντέλο της Subaru θα γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, με τους Ιάπωνες να φαίνεται πάντως ότι μας ετοιμάζουν κάτι άκρως ενδιαφέρον.

Πηγή: Caranddriver
TAG