Και με μηχανικό κιβώτιο η επόμενη Porsche 911 GT3

Για τους λάτρεις της οδήγησης, η νέα Porsche 911 GT3 θα προσφερθεί και με μηχανικό κιβώτιο, εκτός του αυτόματου PDK.
Η Porsche επιστρέφει στα μηχανικά κιβώτια για την κορυφαία 911, αφού όπως αποκάλυψε ο Υπεύθυνος των GT μοντέλων της εταιρείας, κ. Andreas Preuninger, στη νέα 911 GT3 η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει ένα κιβώτιο του είδους σαν προαιρετική επιλογή.

Το νέο μηχανικό κιβώτιο της Porsche 911 GT3 θα έχει
6 σχέσεις και θα προέλθει από την 911 R.
Σήμερα, για λόγους που έχουν να κάνουν από τη μια με τις επιδόσεις και από την άλλη με τον προορισμό της για χρήση σε πίστα, η κορυφαία Porsche 911 GT3 (και η GT3 RS), συνδυάζεται μόνο με το περίφημο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη 7τάχυτο PDK κιβώτιο της εταιρείας.

Το κιβώτιο αυτό προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες εναλλαγές σχέσεων και διακρίνεται για την κορυφαία του απόκριση, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που αναζητούν την αίσθηση και τον έλεγχο μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Για το λόγο αυτό και η Porsche, στη νέα γενιά της 911 GT3 αποφάσισε να την ξαναπροσφέρει και με μηχανικό κιβώτιο. Το κιβώτιο αυτό, με 6 σχέσεις, θα προέλθει από την νέα Porsche 911 R και στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει ξανά τους λάτρεις του fun-to-drive.

Η επιλογή της 911 GT3 με μηχανικό κιβώτιο θα είναι προαιρετική έναντι του PDK, ενώ στην ακόμη πιο «πιστάδικη» 911 GT3 RS, η Porsche θα συνεχίσει να την προσφέρει μόνο με το αυτόματο κιβώτιό της.
TAG