Η VW θα απολύσει 3.000 εργαζομένους της λόγω των σκανδάλων με τους ρύπους

Στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η VW, για να αντισταθμίσει τα κόστη από τα 2 σκάνδαλα ρύπων της.
Μέχρι τα τέλη του 2017 η VW θα απολύσει 3.000 εργαζομένους της σε θέσεις γραφείου στη Γερμανία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις των 2 μεγάλων σκανδάλων με τις εκπομπές NOx και CO2 των μοντέλων της.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η VW έχει ξεκινήσει ένα γενικότερο πρόγραμμα οικονομίας σε όλους τους τομείς της δραστηριοποίησης της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει και αρκετές περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι περικοπές αυτές μπορούν να αφορούν τη μείωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, τη μείωση των προσλήψεων, αλλά και την πλήρωση των ημερών αδείας με εσωτερικές ανακατατάξεις.

Στο ίδιο άλλωστε πλαίσιο, η VW έχει ήδη ξεκινήσει και μια σειρά από άλλα μέτρα εξοικονόμησης, όπως π.χ. τη μείωση κατά 1 δις. ευρώ των επενδύσεών της για το 2016, αλλά και την αναδιάρθρωση των εκδόσεων των αυτοκινήτων της, για έξτρα εξοικονόμηση 1,9 δις. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό της, αυτή τη στιγμή η VW απασχολεί περί τους 120.000 εργαζομένους στη Γερμανία, με το 1/3 εξ αυτών να βρίσκονται σε θέσεις γραφείου.
TAG