Ανάκληση 1,1 εκατ. αυτοκινήτων της Fiat-Chrysler λόγω προβλήματος με τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου

Λόγω προβλήματος με τη θέση «P» του επιλογέα στο αυτόματο κιβώτιό τους, ανακαλούνται 1,1 εκατ. Chrysler, Dodge και Jeep.
Σε μια από τις περίεργες ανακλήσεις των τελευταίων ετών, η Fiat-Chrysler ανακαλεί 1,1 εκατ. Chrysler, Dodge και Jeep με αυτόματο κιβώτιο παγκοσμίως, για να αντικαταστήσει τον επιλογέα ταχυτήτων επειδή λόγω του design του πολλοί ιδιοκτήτες δεν τον έβαζαν στη θέση P (Park) όταν στάθμευαν το αυτοκίνητο!

Η ανάκληση έρχεται ως αποτέλεσμα του λεβιέ του αυτόματου
κιβωτίου, όπου δεν ήταν εμφανές ότι είχε επιλεγεί η θέση «P». 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Fiat-Chrysler, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εμπλέκονται στην ανάκληση μπερδευόντουσαν και δεν επέλεγαν το P (Park) όταν στάθμευαν το αυτοκίνητο, νομίζοντας όμως ότι το είχαν επιλέξει, με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 41 τραυματισμοί που σχετίζονται με το θέμα, αφού το αυτοκίνητο δεν σταματούσε, αλλά συνέχιζε να κυλά με τον κινητήρα σε λειτουργία!

Ο λόγος όλου αυτού έχει να κάνει με το σχεδιασμό του επιλογέα, ο οποίος, όταν επέλεγε κανείς τη θέση «P» επέστρεφε στη μεσαία του θέση και δεν έμενε σε μια διαφορετική θέση, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τον οδηγό και να μην είναι απόλυτα εμφανές ότι έχει επιλεγεί ή όχι η θέση «P» του αυτόματου κιβώτιου.

Τα μοντέλα τα οποία εμπλέκονται στην ανάκληση είναι Chrysler 300 και Dodge Charger που έχουν παραχθεί από το 2012 μέχρι και το 2014, καθώς και Jeep Grand Cherokee της περιόδου 2014-2015.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα κληθούν να τα φέρουν στους εμπόρους της Fiat-Chrysler, όπου θα ενσωματωθεί ένα λογισμικό το οποίο θα ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει επιλέξει το «P» μόλις σταματήσει και ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, ενώ παράλληλα, με την πόρτα ανοικτή, το κιβώτιο θα αποτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου, ακόμη και εάν ο οδηγός δεν έχει επιλέξει τη θέση «P» στον επιλογέα.
TAG