Με 204 άλογα το νέο Hyundai Elantra Sport

Το νέο Hyundai Elantra Sport έρχεται για να προσφέρει γρηγορότερες επιδόσεις και πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά.
Την πιο σπορ έκδοση του μικρομεσαίου σεντάν Elantra παρουσίασε η Hyundai στη Νότια Κορέα, με το νέο Elantra Sport να εφοδιάζεται με τον 1.600άρη T-GDi turbo βενζινοκινητήρα της εταιρείας, με ισχύ 204 ίππων.

Η πιο σπορ έκδοση του Elantra (Avante στη Ν. Κορέα) διαθέτει
έναν 1,6 λτ. turbo βενζινοκινητήρα με 204 ίππους.
Το Elantra SportAvante» ονομάζεται στη Νότια Κορέα) διακρίνεται εξωτερικά με την πιο επιθετική σχεδίαση του προφυλακτήρα του που φιλοξενεί μεγαλύτερες εισαγωγές στα άκρα του, το λογότυπο «turbo» στη γρίλια, τα πλαϊνά σπόιλερ, αλλά και τον πιο δυναμικό πίσω προφυλακτήρα, με διαχύτη και διπλή απόληξη εξάτμισης.

Παράλληλα, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 225/40, αλλά και πιο σπορ καθίσματα στο εσωτερικό σε κόκκινο και μαύρο, τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, αλλά και επενδύσεις σε σχέδιο ανθρακονήματος.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η προσθήκη του 1.600άρη T-GDi turbo βενζινοκινητήρα των 204 ίππων και 265 Nm ροπής, έχει προδώσει στο Hyundai Elantra Sport 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει είτε τη στάνταρ έκδοση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε προαιρετικά, αυτή με το 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεσή του, το Hyundai Elantra Sport, όπως και το «απλό» Elantra, δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη, αλλά μόνο σε αγορές όπως η Η.Π.Α.
TAG