Η επίθεση του BMW M Division: Έρχονται νέες M εκδόσεις σχεδόν για όλες τις BMW!

Την επέκταση των κορυφαίων M εκδόσεων της ετοιμάζει η BMW, με τουλάχιστον 3 νέες BMW M να αναμένονται στο μέλλον.
Η BMW σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω της κορυφαίες Μ εκδόσεις των αυτοκινήτων της, εξαπλώνοντάς τες σε ακόμα περισσότερα μοντέλα, όπως αποκάλυψε ο Επικεφαλής Πωλήσεων της BMW, Δρ. Ίαν Ρόμπερτσον, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Η BMW X4. εκτός της εικονιζόμενης X4 M40i που διαθέτει
σήμερα στη γκάμα της, θα αποκτήσει και M έκδοση το 2019.
Αυτή τη στιγμή η γκάμα των κορυφαίων Μ εκδόσεων της BMW αποτελείται από 7 μοντέλα, τη BMW M2, τις M3/M4, τη M5 και τη M6, αλλά και τις τετρακίνητες BMW X5 M και X6 M. Παράλληλα, υπάρχουν και 8 μοντέλα από τη νεοσύστατη M Performance γκάμα της BMW.

Η γερμανική εταιρεία όμως δεν θα μείνει μόνο με αυτά τα μοντέλα, αφού πολύ σύντομα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δρ. Ρόμπερτσον, θα δούμε ακόμη περισσότερες BMW M. Στόχος της BMW, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ρόμπερτσον, είναι να κλείσουν όλα τα κενά στο πορτφόλιο των «καθαρόαιμων» M μοντέλων, αλά και να εξαπλωθούν περαιτέρω οι M Performance επιλογές.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη νέα BMW X1 M και το εάν
τελικά υπάρξει η πρώτη BMW M σε προσθιοκίνητο πάτωμα.
Τι θα μας φέρει λοιπόν στο μέλλον η BMW; Σίγουρες πρέπει να θεωρούνται οι νέες, μικρότερες SUV M, η X3 M και η X4 M, που θα έρθουν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, πολύς λόγος γίνεται και για την πρώτη BMW X1 M, αν και η προσθιοκίνητη πλατφόρμα της είναι εκτός της φιλοσοφίας των BMW M μοντέλων.

Η λύση για τη δημιουργία της πρώτης BMW X1 M μπορεί να δοθεί με την επιλογή μιας τετρακίνητης έκδοσης, όμως και πάλι, το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι ουσιαστικά προσθιοκίνητη, με ό,τι αυτό επιφέρει στο στήσιμο του μοντέλου, είναι ένα «αγκάθι» για τη δημιουργία του αυτοκινήτου.

Πάντως, υπέρ της τετρακίνησης στις μελλοντικές BMW M και όχι μόνο στην X1 M, είναι και ο ίδιος ο επικεφαλής του M Division, ο Frank Van Meel, ο οποίος άλλωστε προέρχεται από το τμήμα quattro της Audi. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο κ. Van Meel τόνισε ότι το μέλλον θα μας φέρει την επιλογή για τετρακίνητη έκδοση σε όλες τις BMW M, ξεκινώντας ακόμη και από την επόμενη BMW M5.

Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσει -προς το παρόν;- τα πράγματα και να καθησυχάσει τους fans, ο κ. Van Meel τόνισε ότι η πίσω κίνηση θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική επιλογή μιας BMW M.

Πηγή: BMWBlog και Autocar
TAG