Η λιμουζίνα της Citroen επιστρέφει, μόνο όμως για την Κίνα

Το Citroen C6 επανέρχεται μετά από 4 χρόνια και θα διατεθεί μόνο στην Κίνα, με μεγαλύτερες διαστάσεις από κάθε άλλη φορά.
Μετά από 4 χρόνια η Citroen επαναφέρει το C6 στην κορυφή της γκάμας της, παρουσιάζοντας τη 2η γενιά του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο, η οποία όμως προορίζεται μόνο για την αγορά της Κίνας.

Το εσωτερικό διακρίνεται για τις δύο μεγάλες του οθόνες, τις
επενδύσεις από ξύλο και το καφέ δερμάτινο σαλόνι.
Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μια πιο ποιοτική και «φρεσκαρισμένη» εμφανισιακά έκδοση του μοντέλου Fengshen A9 της κινέζικης Dongfeng, ως τμήμα της χρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Dongfeng και της PSA.

Άλλωστε, το Fengshen A9 βασίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα EMP2 των μοντέλων της PSA και έτσι, το νέο Citroen C6 έχει ήδη μια πολύ καλή βάση για το χτίσιμό του. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο της Citroen αγγίζει σε μήκος τα 4,98 μέτρα και έχει ένα αντίστοιχα μακρύ μεταξόνιο 2,9 μέτρων.

Το μήκος του νέου Citroen C6 φθάνει σχεδόν τα 5 μέτρα, όντας
έτσι μακρύτερο κατά 1 μέτρο από το πρώτης γενιάς μοντέλο.
Σχεδιαστικά, η παρουσία του χαρακτηρίζεται από τις ρέουσες γραμμές του αμαξώματός του, αλλά και κυρίως, από το διαφορετικό εμπρόσθιο τμήμα, με τα φωτιστικά σώματα που ουσιαστικά αποτελούν μέρος της μεγάλης γρίλιας της μάσκας, που φιλοξενεί και το μεγάλο λογότυπο της Citroen.

Εσωτερικά, η όλη σχεδίαση είναι πολύ σύγχρονη και χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο, μεγέθους 12,3 ιντσών πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής, αλλά και το δέρμα στο σαλόνι με τις περιμετρικές ξύλινες επενδύσεις, που χαρίζουν μια έξτρα νότα πολυτέλειας.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του τέλος, η Citroen δεν ανακοινώνει προς το παρόν λεπτομέρειες, ωστόσο το νέο C6 στην Κίνα αναμένεται να εφοδιαστεί με τον 1,8 turbo βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και 280 Nm ροπής του Dongfeng Fenshen A9, που θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.
TAG