Νέο Audi A4 με μακρύ μεταξόνιο για έξτρα άνεση

Για τους λάτρεις της άνεσης στο πίσω κάθισμα, η Audi παρουσίασε στην Κίνα το νέο A4 με μακρύ μεταξόνιο.
Μπορεί στην Ευρώπη οι εκδόσεις των σεντάν με μακρύ μεταξόνιο να μην είναι πολύ δημοφιλείς, ωστόσο στην Κίνα υπάρχει αγορά για τα επιμηκυμένα αυτά μοντέλα και έτσι, μετά τη νέα μακρύτερη Mercedes E-Class, η Audi παρουσιάζει και αυτή τη δική της έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για το A4.

Σχεδιαστικά, εκτός του μακρύτερου μεταξονίου, δεν αλλάζει
τίποτε άλλο στη γνωστή σχεδίαση του μεσαίου Audi.
Το νέο Audi A4 L παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο με μήκος 4,81 μέτρων και μεταξόνιο 2,91 μέτρων, όντας μακρύτερο και στις δύο του διαστάσεις κατά 90 χλστ. σε σχέση με το «απλό» A4.

Παράλληλα, σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρότι έχει μακρύνει κατά 40 χιλιοστά, είναι πιο ελαφρύ κατά 110 κιλά στο συνολικό του βάρος, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι βασίζεται στη νεότερη πλατφόρμα MLB Evo της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το μακρύτερο Audi A4 δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με το «απλό», ενώ αντίστοιχα, κάποιου είδους διαφοροποίηση δεν συναντούμε στο εσωτερικό πέρα από τον έξτρα χώρο στο πίσω κάθισμα. Στην Κίνα, το αυτοκίνητο θα διατεθεί με τον 2λιτρο TFSI των 190 ή 252 ίππων, μόνο με 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.
TAG