Έρχεται με 300 άλογα το νέο Jeep Wrangler!

Με νέο 2λιτρο turbo 300 ίππων θα έρθει την επόμενη χρονιά η νέα γενιά του Jeep Wrangler (φωτό υπάρχον μοντέλο).
Η Fiat-Chrysler ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά του Jeep Wrangler για το 2017, η οποία σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το εξωτερικό θα διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο 2λιτρο turbo κινητήρα με ισχύ στους 300 ίππους!

Ο νέος κινητήρας των 300 ίππων αναμένεται να έχει
χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους σε σχέση με τον τωρινό.
Το νέο μοτέρ της Fiat-Chrysler φέρει την κωδική ονομασία «Hurricane» και είναι 4κύλινδρο, με turbo διπλής ροής (twin-scroll), άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων.

Η ισχύς του θα βρεθεί κοντά στους 300 ίππους, όμως στοιχεία όπως η πλήρως αλουμινένια του κατασκευή αλλά και ο αποκλειστικός συνδυασμός του με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, θα το βοηθήσουν να μειώσει τους ρύπους και την κατανάλωσή του, ιδίως έναντι του τωρινού 3,6 λίτρων V6 βενζινοκινητήρα των 285 ίππων του Wrangler.

Ως προς την προέλευση του νέου μοτέρ, ήδη η Fiat-Chrysler διαθέτει στις Η.Π.Α. την Alfa Romeo Giulia με έναν νέο 2λιτρο πλήρως αλουμινένιο turbo βενζινοκινητήρα 276 ίππων, ο οποίος και θα αποτελέσει τη βάση για το μοτέρ του Wrangler.

Για την κατασκευή του τέλος, η Fiat-Chrysler έχει επενδύσει σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιό της στο Ντιτρόιτ, εκεί όπου μέχρι σήμερα κατασκευάζεται ο 3,6 λίτρων V6 του Wrangler.

Πηγή: Automotive News
TAG