Πολύ μεγάλη ανάκληση 3,53 εκατομμυρίων Nissan για πρόβλημα στον αερόσακο

Λόγω προβλήματος με τον αερόσακο του συνοδηγού, η Nissan προχωρά σε ανάκληση πάνω από 3,5 εκατ. μοντέλων της.
Η Nissan ανακοίνωσε χθες ότι ανακαλεί 3,53 εκατομμύρια αυτοκίνητά της από το 2012 μέχρι σήμερα, λόγω προβλήματος με τους αισθητήρες του αερόσακου της πλευράς του συνοδηγού.

Στην ανάκληση εμπλέκονται και ηλεκτρικά LEAF
της περιόδου 2012 μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για την 4η ανάκληση από το 2013 που αφορά στους αισθητήρες του αερόσακου συνοδηγού. Αυτή τη φορά, το πρόβλημα έχει να κάνει με το σύστημα αναγνώρισης του αερόσακου, το οποίο μπορεί να μην «αντιληφθεί» ότι υπάρχει επιβάτης στο κάθισμα ή να τον κατατάξει στην κατηγορία του παιδιού και έτσι, να μην ανοίξει σε μια σύγκρουση. Ήδη, υπάρχουν 3 τραυματισμοί που σχετίζονται με το πρόβλημα.

Τα αυτοκίνητα τα οποία εμπλέκονται στην ανάκληση είναι κυρίως μοντέλα της αμερικάνικης αγοράς (τα 3,2 εκατομμύρια από τα 3,53), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Nissan Altima, LEAF, Maxima, Murano, Pathfinder, Sentra, Rogue, NV200, NV Taxi, Infiniti JX35/QX60 και Q50. Επίσης, το Chevrolet City Express, που κατασκευαζόταν από τη Nissan για τη GM.

Κατά την ανάκληση, η λύση θα δοθεί σε μερικά αυτοκίνητα με το update του λογισμικού, ενώ για τα υπόλοιπα, με την αλλαγή των αισθητήρων. Το πρόγραμμα ανάκλησης θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου.

Παράλληλα, σε 622.110 Nissan Sentra που περιλαμβάνονται σε αυτή την ανάκληση, θα εκτελεστεί και η εργασία της ενίσχυσης της βάσης της ζώνης ασφαλείας του επιβάτη, η οποία μπορεί να αποσπαστεί από τη θέση της εάν χρησιμοποιηθεί για να ασφαλιστεί παιδικό κάθισμα.
TAG