Έρχεται με 500 άλογα η νέα Corvette!

Νέες πληροφορίες έρχονται από τις Η.Π.Α. για τη νέα γενιά της Corvette, την οποία ετοιμάζει η Chevrolet για το 2018 με V8 κινητήρα τοποθετημένο στη μέση και ισχύ κοντά στα 500 άλογα.

Σύμφωνα λοιπόν με το αμερικάνικο Car and Driver, η αποκάλυψη της νέας Corvette C8 θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2018, ώστε στη συνέχεια το αυτοκίνητο να ξεκινήσει τη διάθεσή του.

Τεχνικά και μηχανικά, με το λανσάρισμά της η επόμενη Corvette θα διαθέτει έναν V8 βενζινοκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, με ισχύ κοντά στους 500 ίππους. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η Chevrolet θα παρουσιάσει μια νέα πιο ισχυρή έκδοση με καινούργιο V8 βενζινοκινητήρα με 32 βαλβίδες.

Στο πεδίο της τιμής, σύμφωνα πάντα με το Car and Driver, για την αρχική έκδοση το κόστος θα είναι περίπου 80.000 δολάρια, ενώ για την ισχυρότερη, 100.000 δολάρια. Το 2020 επίσης, θα υπάρξει και μια ακόμη πιο δυνατή εκδοχή, με το υβριδικό σύστημα κίνησης E-Ray που εξελίσσει η Chevrolet και ηλεκτροκινητήρα για τους εμπρός τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τωρινή Corvette C7, η παραγωγή της θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018 και ενώ στο μεταξύ και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2017, η Chevrolet θα λανσάρει μια νέα super ισχυρή έκδοσή της που ίσως φέρει το όνομα «ZR1».

Πηγή: Car and Driver
TAG