Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Ανανεωμένο Abarth 500 με νέα ονομασία και –λίγο– παραπάνω δύναμη

Το ανανεωμένο Abarth 595 έρχεται με πιο σπορ εμφάνιση, αλλά και αναβάθμιση κατά 5 ίππους του turbo 1,4 κινητήρα.
Η Abarth αποκαλύπτει την ανανεωμένη γενιά του 500, το οποίο έρχεται με λίγο παραπάνω δύναμη, με μικροαλλαγές στην εμφάνισή του, αλλά και με νέα ονομασία, αφού πλέον όλες οι εκδόσεις ονομάζονται «595».

Ο αγοραστής του μίνι «πυραύλου» μπορεί να επιλέξει μεταξύ
του Abarth 595, του 595 Turismo και του 595 Competizione.
Αρχικά, ο turbo 1,4 λίτρων κινητήρας του Abarth 595 αποδίδει 145 ίππους, ενώ στην έκδοση Turismo η απόδοση βρίσκεται στα 165 άλογα, με αύξηση και στις δύο περιπτώσεις κατά 5 ίππους. Η πιο σπορ έκδοση Competizione διατηρείται στους 180 ίππους. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο.

Για πρώτη φορά επίσης, το κορυφαίο Abarth 595 Competizione έρχεται με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, από το ημιαγωνιστικό Abarth 695 Biposto.

Αισθητικά το Abarth 595 διαθέτει ένα ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα, με μεγαλύτερη εισαγωγή που στέλνει περισσότερο αέρα στον κινητήρα. Πίσω, υπάρχει ένας πιο σπορ διαχύτης, ενώ στάνταρ έρχονται οι νέοι 17 ιντσών τροχοί Granturismo με χαμηλότερο βάρος.

Φυσικά, στο εμπρός και πίσω τμήμα συναντούμε τα ίδια «φρεσκαρισμένα» φωτιστικά με αυτά του ανανεωμένο Fiat 500, ενώ υπάρχουν και 4 νέα χρώματα στην παλέτα.

Εσωτερικά, βρίσκουμε νέα υλικά (αλκαντάρα και ανθρακόνημα), αλλά και νέες επενδύσεις, ενώ το αρχικό Abarth 595 διαθέτει σπορ καθίσματα με ακόμη περισσότερη πλευρική στήριξη. Νέο είναι και το τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ ανάλογα με την έκδοση αλλάζει και ο χρωματισμός του ταμπλό.

Ενισχυμένα τέλος έρχονται και τα συστήματα πολυμέσων, με στάνταρ το Uconnect με οθόνη αφής 5 ιντσών και προαιρετικά με οθόνη αφής 7 ιντσών. Σε ό,τι αφορά στο λανσάρισμά του, το ανανεωμένο Abarth 595 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο.