Η BMW αποκαλύπτει την εντυπωσιακή πρωτότυπη 2002 Hommage! (+video)

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την πρώτη 2002 Turbo, αλλά και με αφορμή τα 100 χρόνια της μάρκας, η BMW παρουσίασε στο φετινό Concorso dEleganza στη Villa d'Este της Λίμνης Κόμο στην Ιταλία, την πρωτότυπη 2002 Hommage.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που φέρνει κοντά το παρελθόν (2002 Turbo) με το παρόν (M2) της BMW.

Αισθητικά, η νέα BMW 2002 Hommage παραπέμπει στην 2002 Turbo, έχοντας ένα εμπρόσθιο τμήμα με προφυλακτήρα που κατεβαίνει πολύ χαμηλά, μονά φωτιστικά με χαρακτηριστικά «φρύδια»-δείκτες αλλαγής πορείας, αλλά και στο πλάι, τονισμένους θόλους και μια οριζόντια λωρίδα που χωρίζει στα δύο το αμάξωμα.

Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά «turbo» αυτοκόλλητα, αλλά και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα με την ενσωματωμένη αεροτομή. Όμορφοι είναι και οι τροχοί των 20 ιντσών, με χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, ενώ οι τετραπλές πίσω εξατμίσεις, τονίζουν το δυναμισμό του πρωτότυπου.

Στο πεδίο του κινητήρα, η BMW δεν ανακοινώνει το μοτέρ που «φορά» το νέο της πρωτότυπο, ωστόσο πιθανότατα αυτός είναι ο 3λιτρος twin-power turbo βενζινοκινητήρας της BMW M2, με 370 ίππους.

Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητές του για παραγωγή, είναι αρκετά σίγουρο να πούμε ότι το 2002 Hommage δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ στους δρόμους, όμως δεν αποκλείεται ορισμένα από τα σχεδιαστικά του στοιχεία να τα δούμε σε κάποια μελλοντική νέα BMW.

Δείτε το video της νέας BMW 2002 Hommage.


                    
TAG