Αυτή η μοναδική BMW M3 pick-up δεν έχει αντίπαλο!

Την ιδέα μιας BMW M3 pick-up έκανε πραγματικότητα η Νοτιοαφρικάνικη Mad Dog Racing για έναν απαιτητικό πελάτη.
Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές βελτιώσεις και μετατροπές από διάφορους βελτιωτές, όμως αυτή η M3 pick-up από τη Mad Dog Racing στη Νότια Αφρική, πραγματικά δεν έχει αντίπαλο!

H BMW M3 pick-up της Mad Dog Racing έχει βασιστεί
πάνω στο αμάξωμα της κουπέ BMW M3 E92.
Η ιδέα της μετατροπής μιας BMW M3 σε pick-up είχε ριχτεί από την ίδια την BMW, έστω και ως Πρωταπριλιάτικο αστείο το 2011, όταν και είχε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες μια υποτιθέμενης πρωτότυπης BMW M3 pick-up!

Φαίνεται όμως ότι το αστείο αυτό της BMW άρεσε πολύ στη Mad Dog Racing από τη Νότια Αφρική, η οποία είπε να το κάνει πραγματικότητα.

Στο πίσω μέρος εντύπωση προκαλεί η πόρτα που ανοίγει προς
τα πάνω, όπως ακριβώς και στην «κανονική» BMW M3.
Έτσι λοιπόν, οι Νοτιοαφρικανοί πήραν μια BMW M3 προηγούμενης γενιάς (E92), από την οποία έκοψαν την οροφή, διατηρώντας όμως και ενισχύοντας τις μεσαίες κολώνες, για να κρατήσουν σε όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα την ακαμψία.

Βελτιώσεις έχουμε και στον 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα,
ο οποίος αποκτά και έναν κομπρέσσορα.
Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στην καρότσα, εκεί όπου η Mad Dog Racing πρόσθεσε ένα πολύ προσεγμένο αντιολισθητικό δάπεδο, ταιριάζοντάς το απόλυτα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Αυτό που μόνο δείχνει λίγο παράταιρο είναι η πόρτα του χώρου φόρτωσης, η οποία δεν ανοίγει προς τα κάτω όπως συνήθως σε pick-up, αλλά προς τα πάνω, όπως στην κανονική M3.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Mad Dog Racing διατήρησε τον 4λιτρο V8 της BMW M, όμως πρόσθεσε έναν κομπρέσσορα για να προσφέρει ακόμη περισσότερη δύναμη, χωρίς πάντως να δίνει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά στη διάθεσή της, σύμφωνα με την Νοτιαφρικάνικη εταιρεία η BMW M3 pick-up φτιάχτηκε για έναν απαιτητικό πελάτη, ο οποίος θα τη χρησιμοποιήσει κανονικά στο δρόμο. Το εάν θα φτιαχτεί και δεύτερη, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο εάν θα βρεθεί και άλλος αγοραστής που θα δεχτεί να πληρώσει το κόστος της μετατροπής...
TAG