Ντεμπούτο στην Ευρώπη για το Mazda MX-5 με σκληρή οροφή

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood τον Ιούνιο θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο MX-5 με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή.
Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood θα κάνει το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το νέο Mazda MX-5 RF με την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή τύπου targa, που μας έδειξε η εταιρεία στο περασμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το νέο Mazda MX-5 RF, όπως ονομάζεται το μοντέλο, έχει για
πρώτη φορά στην ιστορία μια τύπου targa ανοιγόμενη οροφή.
Το Mazda MX-5 RF έρχεται ως εναλλακτική του MX-5 με την υφασμάτινη οροφή, διαθέτοντας μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή, που αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα.

Όταν μάλιστα η οροφή είναι ανοικτή, οι πλαϊνές κολώνες μένουν στη θέση τους δίνοντας έτσι ένα targa look στο MX-5. Για την όλη διαδικασία του ανοίγματος της οροφής απαιτούνται μόνο 12 δευτερόλεπτα, ενώ όταν αποθηκεύεται στο πίσω τμήμα, η οροφή διατηρεί ανέπαφο το μικρό πορτ-μπαγκάζ των 130 λίτρων.

Ειδικά πάντως για την έκδοση RF, η Mazda έχει επαναρυθμίσει την ανάρτηση και το τιμόνι του MX-5, ώστε να προσφερθεί ένα πιο ραφιναρισμένο πάτημα. Αρκετά βελτιωμένη είναι και η ηχομόνωση σε σχέση με αυτή του μοντέλου με την υφασμάτινη οροφή.

Στο Goodwood, το νέο Mazda MX-5 RF θα παρουσιαστεί το 4ήμερο 23 με 26 Ιουνίου, μαζί με το MX-5 Νο. 1.000.000, που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο, αλλά και τα πρωτότυπα MX-5 Speedster και MX-5 Spyder της περασμένης χρονιάς.
TAG