Δείτε το Bureko 6X6: Το τσέχικο Hummer βασισμένο πάνω στο Land Rover Discovery! (+video)

Φτιαγμένο για τους λάτρεις του Hummer, αλλά και των απόλυτων off road απαιτήσεων, είναι το τσέχικο Bureko 6X6.
Μπορεί η Hummer να μας έχει αποχαιρετίσει από το 2010, όμως πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν τα δημιουργήματά της και κυρίως το πρώτο Hummer H1, μεταξύ των οποίων και η τσέχικη Bureko, η οποία δημιούργησε έναν μοναδικό 6Χ6 κλώνο του.

Το αμάξωμα διαθέτει τετραγωνισμένη σχεδίαση και καρότσα,
παραπέμποντας σε αυτό του Hummer πρώτης γενιάς.
Το δημιούργημα της Bureko βασίζεται πάνω στο Land Rover Discovery, στο πλαίσιο του οποίου οι μηχανικοί της τσέχικης εταιρείας έχουν προσθέσει έναν επιπλέον άξονα, δημιουργώντας ένα 6Χ6 που δεν κωλώνει πουθενά!

Σχεδιαστικά, είναι εμφανής η προσπάθεια των ανθρώπων της Bureko να δημιουργήσουν αισθητικούς δεσμούς με το Hummer H1, σε ένα τετραγωνισμένο διπλοκάμπινο αμάξωμα με καρότσα.

Το εσωτερικό έρχεται από το Land Rover Discovery, πάνω στο
οποίο βασίζεται τεχνικά και μηχανικά το Bureko 6X6.
Στο πεδίο του κινητήρα, κάτω από το καπό συναντούμε έναν V6 diesel με 256 ίππους και 600 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η τελική ταχύτητα του τσέχικου θηρίου αγγίζει τα 155 χλμ./ώρα, ενώ η Bureko υπόσχεται μέση κατανάλωση λίγο πιο κάτω από τα 10,0 λτ./100 χλμ.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και οι διαστάσεις, αφού το Bureko 6X6 εκτείνεται σε μήκος 5,15 μέτρων και έχει πλάτος 2,17 μέτρων. Το ύψος του φθάνει τα 2 μέτρα. Με αυτά τα νούμερα, πολύ φυσιολογικά το βάρος του αγγίζει τους 3 τόνους (2,9 τόνους για την ακρίβεια).

Εάν τώρα τυχόν ενδιαφέρεστε για να αποκτήσετε το δημιούργημα της Bureko, τότε θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι η τσέχικη εταιρεία έχει ήδη έτοιμα δύο αυτοκίνητα για πώληση. Όσο για την τιμή τους; Αυτή ανέρχεται στα -πολλά- 141.000 ευρώ.

Παρακολουθήστε το video με τις ικανότητες του Bureko 6X6.


                       
TAG