H Toyota βάζει τέλος στην παραγωγή του ιδιαίτερου FJ Cruiser μετά από 10 χρόνια

Μετά από από μια 10ετία στην παραγωγή και πολλούς φανατικούς οπαδούς, το Toyota FJ Cruiser σταματά την πορεία του.
Το Toyota FJ Cruiser, ένα από τα πιο ιδιαίτερα SUV που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνει την παραγωγή του μετά από 10 χρόνια, χωρίς να αντικαθίσταται.

Βασισμένο πάνω στο πάτωμα του Toyota Land Cruiser Prado,
το FJ Cruiser ξεχώρισε και με τις off road δυνατότητές του.
Το FJ Cruiser παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2003, με την έκδοση παραγωγής του να λανσάρεται 2 χρόνια αργότερα. Στην Ευρώπη και κατ' επέκταση και στην Ελλάδα, η Toyota δεν το προσέφερε.

Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου αποτέλεσε το ξεχωριστό και με ρετρό στοιχεία αμάξωμά του, που ακολούθησε μια ιδιαίτερα τετραγωνισμένη αισθητική, με μικρά πλαϊνά παράθυρα, τονισμένους θόλους, πλαϊνά προστατευτικά κ.λπ.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το FJ Cruiser σημειώνει χαμηλές πωλήσεις, από τη στιγμή που η Toyota το έχει αποσύρει ήδη εδώ και 3 χρόνια από την αγορά των Η.Π.Α., με το μοντέλο να διατίθεται μόνο σε αγορές της Μέσης Ανατολής και την Αυστραλία.

Έτσι, από τον ερχόμενο Αύγουστο, η Toyota θα βάλει οριστικό τέλος στην παραγωγή του FJ Cruiser (γίνεται στο εργοστάσιο της θυγατρικής Hino στην Ιαπωνία), χωρίς να έχει ετοιμάσει αντικαταστάτη.

Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που θα τους λείψει το μοντέλο, μιας και λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του αλλά και των πολύ καλών εκτός δρόμου δυνατοτήτων του, είχε αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως.
TAG