Βελτιωμένη Ferrari F12 Berlinetta από τη Novitec είναι ένα τέρας δύναμης και εμφάνισης! (+video)

Με 792 άλογα, πλατύτερο αμάξωμα και χαμηλωμένη ανάρτηση, η Ferrari F12 Berlinetta της Novitec εντυπωσιάζει και προκαλεί.
Σε μια από τις πιο εντυπωσιακές και κυρίως, ολοκληρωμένες βελτιώσεις που έχουμε δει, η γνωστή βελτιωτική εταιρεία της Novitec παρουσιάζει τη νέα F12 N-Largo S, που δεν είναι άλλη από μια βελτιωμένη Ferrari F12 Berlinetta με 792 άλογα και άκρως επιθετική εμφάνιση.

Άκρως επιθετική η εξωτερική εμφάνιση της βελτιωμένης F12,
με πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που πλαταίνει το αμάξωμα.
Ξεκινώντας με την εμφάνιση, η Novitec απευθύνθηκε στον Γερμανό σχεδιαστή Vittorio Strosek, ο οποίος δούλεψε μαζί με το σχεδιαστικό κέντρο της βελτιωτικής εταιρείας, για να μας δώσει ένα πλατύτερο αμάξωμα, με μεγαλύτερες εισαγωγές εμπρός, πλάι και πίσω, νέα πίσω αεροτομή και διαχύτη, εμπρόσθιο καπό και καθρέπτες.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να αυξηθεί το πλάτος της F12 μπροστά κατά 7 εκατοστά και πίσω κατά ακόμα 14. Από την άλλη, λόγω της χρήσης αποκλειστικά και μόνο ανθρακονήματος, δεν επιβαρύνθηκε αισθητά το βάρος του αυτοκινήτου. Η τελευταία πάντως αισθητική αλλαγή έχει να κάνει με τη χρήση νέων ζαντών 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω, που μπορούν να βαφούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμεί ο πελάτης.

Η Novitec έχει χαμηλώσει κατά 40 χλστ. την απόσταση από
το έδαφος, για ακόμη πιο απόλυτη οδικά χαρακτηριστικά.
Στην αεροδυναμική, όλες οι παραπάνω βελτιώσεις του αμαξώματος φροντίζουν ώστε η ροή του αέρα να γίνεται με τέτοιον τρόπο που να κρατά τη Novitec F12 N-Largo S σταθερά στην πορεία της ακόμη και σε ταχύτητες πάνω από τα 300 χλμ./ώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 40 χλστ. σε σχέση με αυτή της F12, αν και όποιος επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει το ειδικό σύστημα ανύψωσης του εμπρόσθιου άξονα για είσοδο σε γκαράζ, πέρασμα από σαμαράκια κ.λπ.

Στο χώρο του κινητήρα, το μηχανολογικό διαμάντι των 6,3 λίτρων και 12 κυλίνδρων της Ferrari, ύστερα από επαναπρογραμματισμό στον «εγκέφαλό» του, αλλά και με την τοποθέτηση νέου συστήματος εξάτμισης, αυξάνει στους 792, από 740, την ισχύ του και παράλληλα, στα 722 Nm, από 690, τη ροπή του.

Η τελική ισχύς των 792 ίππων, προσφέρει καυτές επιδόσεις, με
το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόνο 3,0 δευτερόλεπτα.
Μαζί με την προσθήκη ενός νέου κιβωτίου με πιο «κοντές» σχέσεις, που διαθέτει και νέα ανθρακονημάτινα paddles πίσω από το τιμόνι, το 0-100 χλμ./ώρα του δημιουργήματος της Novitec απαιτεί μόλις 3,0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 350 χλμ./ώρα.

Στο πεδίο της τιμής, η Novitec φυσικά και δεν ανακοινώνει το κόστος όλων των παραπάνω βελτιώσεων, ωστόσο η εταιρεία τονίζει ότι θα κατασκευαστούν μόνο 11 μονάδες του νέου της δημιουργήματος, το οποίο αναμένεται να κάνει πολύ σύντομα sold out.


Δείτε το επίσημο βίντεο της Novitec για τη νέα F12 N-Largo S.


                     
TAG