Η VW ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι φθηνότερο από το ηλεκτρικό Golf

Φθηνότερο από το e-Golf θα είναι το νέο ηλεκτρικό που ετοιμάζει η VW, έχοντας αυτονομία 500 χλμ. με μια φόρτιση.
Έχοντας στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της προς τα ηλεκτρικά μοντέλα, μετά και τα σκάνδαλα με τις εκπομπές ρύπων των diesel της, η VW ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, με μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση και κυρίως, χαμηλότερη τιμή από κάθε άλλη φορά.

Το νέο ηλεκτρικό της VW θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα
MEB, που μας έδειξε το πρωτότυπο Budd-E τον Ιανουάριο.
Το νέο ηλεκτρικό της VW, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Τεχνικής Εξέλιξης της VW Frank Welsch, θα είναι φθηνότερο από το ηλεκτρικό e-Golf. Σε αυτό, βασικό ρόλο θα παίξει η νέα πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW, η οποία θα μειώσει τα κόστη εξέλιξης αφού θα χρησιμοποιηθεί σε παραπάνω από 1 μοντέλα.

Από εκεί και πέρα, όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της VW Matthias Müller κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, στόχος της VW είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW να έχει αυτονομία 500 χλμ. με μια φόρτιση, με τη φόρτιση των μπαταριών του να απαιτεί μόνο 15 λεπτά.

Σήμερα, τα περισσότερα ηλεκτρικά δίνουν αυτονομία έως 180-190 χλμ., με τη BMW να το ξεπερνά βέβαια από το καλοκαίρι λανσάροντας το i3 με 300 χλμ. αυτονομίας, όμως η φόρτισή τους συνεχίζει να απαιτεί 7-8 ώρες.

Η VW φαίνεται ότι έχει βρει τις λύσεις για να μειώσει τους χρόνους φόρτισης και να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών της, ώστε να ανταποκριθεί σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, που αναμένεται να μας φέρει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στο 2019.

Πηγή: Autocar
TAG