H Nissan εξαγοράζει το 34% της Mitsubishi για 1,9 δις. ευρώ!

Σε μια κίνηση έκπληξη, η Nissan ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι θα αποκτήσει το 34% της Mitsubishi, αντί ποσού 1,9 δις. ευρώ, όντας έτσι ο μεγαλύτερος μοναδικός μέτοχος εταιρείας.

Με τη νέα εξαγορά, οι δύο Ιαπωνικές εταιρείες αναμένεται να συνεργαστούν στους τομείς της τεχνολογίας, της κοινής κατασκευής μοντέλων, της εξέλιξης πλατφόρμων, αλλά και σε αυτόν της ανάπτυξης σε συγκεκριμένες αγορές.

Όπως μάλιστα δήλωσε το αφεντικό της Nissan, ο Carlos Ghosn: «Αυτή η εξαγορά είναι μια win-win σχέση μεταξύ της Nissan και της Mitsubishi, η οποία δημιουργεί μια νέα δυναμική στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Η νέα εξαγορά αναμένεται να γίνει πραγματικότητα στις 25 Μαΐου όταν και υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα, με τη Nissan όχι μόνο να έχει το δικαίωμα να διαθέτει 4 διευθυντές στο Συμβούλιο της Mitsubishi, αλλά και να είναι αυτή που θα αποφασίζει για το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος.

Με τη νέα συμφωνία, η Mitsubishi από την πλευρά της παίρνει μια μεγάλη οικονομική ανάσα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόσφατο σκάνδαλο με τις ψεύτικες καταναλώσεις ορισμένων μοντέλων της που πωλούνται στην Ιαπωνία, με τη Nissan από την άλλη, να αποκτά το 34% της εταιρείας ουσιαστικά στη μισή τιμή πριν από το σκάνδαλο με τις καταναλώσεις.
TAG