Στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο Mazda RX Vision;

Επαναφέρεται στο προσκήνιο η επικείμενη μεταφορά στην παραγωγή του εντυπωσιακού πρωτότυπου RX Vision της Mazda.
Το σίριαλ για το νέο Mazda RX-7 (ή RX-8) συνεχίζεται, αφού μετά τις πληροφορίες για επιστροφή του στη γκάμα και τη διάψευσή τους λίγο καιρό αργότερα, νέες δηλώσεις του Διευθυντή Σχεδίασης της εταιρείας για το πρωτότυπο RX Vision πάνω στο οποίο θα βασιζόταν το νέο μοντέλο, βάζουν και πάλι λάδι στη φωτιά…

Το RX Vision παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο,
δείχνοντάς μας το πως μπορεί να είναι το νέο RX-7 ή RX-8.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Mazda παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο το RX Vision στο Concorso dEleganza της Villa dEste στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας, εκεί όπου ο Διευθυντής Σχεδίασης της Mazda, κ. Kevin Rice, μίλησε στο βρετανικό Top Gear για το πρωτότυπου.

Το πρωτότυπο θα παραχθεί όταν η Mazda βρει τα χρήματα
για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του νέου Wankel κινητήρα του.
Ανάμεσα στις δηλώσεις του και εκτός από αυτές για τη σχεδίασή του, όταν ρωτήθηκε για το εάν το RX Vision πάρει τελικά το πράσινο φως για την παραγωγή, ο κ. Rice τόνισε ότι στη Mazda θέλουν πολύ να το κάνουν, όμως αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί.

Ο λόγος της δυσκολίας έχει φυσικά να κάνει με τα χρήματα που απαιτεί η εξέλιξη και παραγωγή ενός νέου Wankel κινητήρα, προσαρμοσμένου στα δεδομένα της εποχής, όπου εκτός της δύναμης, απαιτείται το νέο μοτέρ να προσφέρει και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αλλά και ρύπους.

Μάλιστα, ο κ. Rice δήλωσε ότι στη Mazda συνεχίζουν να εξελίσσουν ένα τέτοιο μοτέρ, χαρακτηριστικά είπε ότι «Δεν το αφήσαμε μετά το τέλος του RX-8», όμως συμπλήρωσε ότι η εταιρεία θα το προσφέρει μόνο όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να αγοράσει έναν νέο Wankel, έναντι των νέων μοτέρ χαμηλής κατανάλωσης και ρύπων.
TAG