Νέο πρωτότυπο κουπέ Skoda Atero βασισμένο πάνω στο Rapid Spaceback

Η Skoda μέσω της Skoda Academy, παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο Atero, μια αρκετά ενδιαφέρουσα σπουδή για μια μελλοντική κουπέ έκδοση του μικρομεσαίου Rapid.

To νέο Atero δημιουργήθηκε από 26 μαθητευόμενους της Skoda Academy, οι οποίοι πήραν ένα Rapid Spaceback και μετέφεραν τις μεσαίες κολώνες στο πίσω μέρος, ενώ άλλαξαν και την κλίση της οροφής για να προσδώσουν μια κουπέ αίσθηση στο αμάξωμα.

Παράλληλα, στο όλο project που ξεκίνησε στα τέλη του 2015, ξεχωρίζει το μεταλλικό μαύρο χρώμα του αμαξώματος, που συνδυάζεται με κόκκινες λεπτομέρειες, LED εμπρόσθια φωτιστικά, μαύρες-κόκκινες ζάντες 18 ιντσών, αλλά και νέα πίσω αεροτομή, μαζί με αλλαγμένους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό, έχει χρησιμοποιηθεί ένας νέος κόκκινος φωτισμός για πιο σπορ ατμόσφαιρα, μαζί με ένα ενισχυμένο ηχοσύστημα 1.800 watt, με 14 ηχεία και subwoofer στο χώρο του πορτ-μπαγκάζ.

Ο κινητήρας του Skoda Atero είναι ο γνωστός 1,4 λτ. TSI με 125 ίππους, που συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο.

Ως προς την παραγωγή του, μάλλον το Atero θα μείνει στην ιστορία ως ένα πρωτότυπο, το οποίο μας δείχνει το τι μπορούν να κάνουν οι μαθητευόμενοι της Skoda Academy, η οποία προσφέρει ειδικά 3ετή ή 4ετή μαθήματα εξειδίκευσης. Σήμερα, η σχολή διαθέτει περίπου 900 φοιτητές πλήρους φοίτησης.
TAG