Νέο πρωτότυπο κουπέ Hyundai RM16 N με 300 άλογα!

Με 300 άλογα, χαμηλό βάρος και πίσω κίνηση, το πρωτότυπο RM16 N της Hyundai μας αποκαλύπτει ένα νέο κουπέ από την εταιρεία.
Η Hyundai παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο RM16 N, το οποίο ακολουθεί τα πρωτότυπα RM14 (2014) και RM15 (2015), φέρνοντάς μας ολοένα και πιο κοντά προς ένα καινούργιο κουπέ μοντέλο υψηλών επιδόσεων της εταιρείας.

Το νέο πρωτότυπο RM16 N αποτελεί προϊόν εξέλιξης των
προηγούμενων πρωτότυπων RM14 και RM15 της Hyundai.
Το νέο πρωτότυπο RM16 N, μαζί με τα άλλα δύο πρωτότυπα, αποτελεί προϊόν του Project RM (Racing Midship) που ξεκίνησε το 2012 η μάρκα. Κατά συνέπεια, βασίζεται πάνω στα δύο προηγούμενα πρωτότυπα, εξελίσσοντας το design τους με νέα πιο λεπτά φωτιστικά, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και μακρύτερο καπό.

Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει εάν τα τρία αυτά πρωτότυπα μας οδηγήσουν σε ένα νέο μοντέλο, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για πέρασμά τους στην παραγωγή, σε ένα νέο μικρομεσαίο κουπέ.

To RM16N έρχεται με έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα
300 ίππων, που στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς.
Γυρνώντας τώρα στο φετινό RM16 N, το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μπουσάν στη Νότια Κορέα, έχοντας έναν 2λιτρο T-GDI turbo κινητήρα. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ηλεκτρική υπερτροφοδότηση και αποδίδει 300 άλογα ισχύος με 383 Nm ροπής.

Το κιβώτιο είναι ένα 6τάχυτο μηχανικό, που στέλνει όλη την παραπάνω δύναμη στον πίσω άξονα, μέσω και ενός ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού.

Στοιχεία όπως το πολύ καλό ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων (43:57 εμπρός-πίσω), το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και το ελαφρύ αμάξωμα, φτιαγμένο από ενισχυμένο με ανθρακονήματα πλαστικό (CFPR), αναμένεται να προσδώσουν στο πρωτότυπο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.
TAG