Βελτιωμένο SEAT Leon diesel είναι πραγματικά το πιο «κακό» Leon!

Θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, η γερμανική βελτιωτική JE Design παρουσιάζει μια extreme πρόταση αναβάθμισης για το SEAT Leon FR diesel, η οποία αλλάζει του χαρίζει μια πολύ επιθετική εμφάνιση.

Στην πρόταση βελτίωσης της JE Design για το Leon FR ξεχωρίζει λοιπόν το εξωτερικό bodykit, το οποίο αποτελείται από πλαϊνές ποδιές και σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω διπλό διαχύτη με μεγάλες διπλές εξατμίσεις, αλλά και φουσκωμένους θόλους των τροχών.

Παράλληλα, η JE Design έχει δουλέψει αρκετά με την πίσω αεροτομή, προσφέροντας μια νέα μηχανικά ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις (Highspeed, Race και Race+), με κάθε μια εξ αυτών να προσφέρει την απαιτούμενη κάθετη δύναμη για να κρατήσει σταθερό το πίσω τμήμα του σLeon ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Εκτός τώρα της εμφάνισης, το βελτιωμένο αυτό Leon διαθέτει και μια νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW DCC, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 45 χλστ. Παράλληλα, αλλαγμένοι είναι και οι τροχοί, που διαθέτουν και νέες μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Στην εξάτμιση, υπάρχει ένα νέο ανοξείδωτο σύστημα με στρογγυλές 80 χλστ. ή οβάλ (140x90 χλστ. ή 160x90 χλστ.) διπλές απολήξεις, που βελτιώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα.

Στο πεδίο του κινητήρα, η JE Design με έναν επαναπρογραμματισμό του «εγκεφάλου» καταφέρνει να βγάλει από τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα του Leon 220 άλογα, από 184 εργοστασιακά, αλλά και 50 Nm παραπάνω ροπής (430 Nm συνολικά).


Oι επιδόσεις του Leon της JE Design είναι βελτιωμένες, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται πιο γρήγορο κατά 0,3 δευτερόλεπτα (7,2 δλ.) και την τελική ταχύτητα να αγγίζει πλέον τα 232 χλμ./ώρα.
TAG