Η νέα Mercedes-AMG E 63 Estate είναι το πιο γρήγορο στέισον!

Η Mercedes παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά της κορυφαίας Mercedes E-Class Estate, με τη νέα AMG E 63 Estate να έρχεται για να προσφέρει περισσότερη δύναμη και πιο γρήγορες επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο στέισον της αγοράς.

Όπως και στη σεντάν AMG E 63, έτσι και στην στέισον η Mercedes δημιουργεί δύο διαφορετικές εκδόσεις απόδοσης, την «απλή» E 63 Estate με τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα των 571 ίππων και 750 Nm ροπής, αλλά και την πιο ισχυρή E 63 S Estate με το ίδιο μοτέρ στα 612 άλογα και με ροπή 850 Nm.

Ο twin-turbo κινητήρας μαζί με το 9τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο Speedshift MCT, αλλά και την στάνταρ τετρακίνηση 4MATIC+, έρχεται για να παρέχει πολύ γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 3,6 δλ. για την E 63 ή 3,5 δλ. για την E 63 S, αλλά και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, όπως και στην σεντάν E 63 S, έτσι και στη νέα Mercedes-AMG E 63 S Estate η Mercedes προσφέρει με την επιλογή Race του οδηγικού set-up του αυτοκινήτου το σύστημα Drift mode, το οποίο απενεργοποιεί το ESP και στέλνει όλη τη δύναμη στους πίσω τροχούς, για ατελείωτη πλαγιολίσθηση.

Εντελώς νέα είναι και η ανάρτηση, με τη Mercedes να τοποθετεί σε συνεργασία με την AMG μια πιο σφιχτά ρυθμισμένη αερανάρτηση με ελεγχόμενη απόσβεση, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια μεταβαλλόμενη σπορ υποβοήθηση για το τιμόνι, αλλά και ενισχυμένα φρένα (προαιρετικά και κεραμικά).

Εμφανισιακά, η Mercedes φροντίζει ώστε οι κορυφαίες E-Class Estate να ξεχωρίζουν αμέσως με στοιχεία όπως το διαφορετικό τους καπό που έχει μικρότερο άνοιγμα, τον εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές, τους «φουσκωμένους» θόλους των τροχών που πλαταίνουν κατά 27 χλστ. το αμάξωμα, τα περιμετρικά σπόιλερ, αλλά και τον πίσω διαχύτη με τις 4πλες χρωμιωμένες εξατμίσεις.

Εσωτερικά, η απαραίτητη πιο σπορ ατμόσφαιρα δημιουργείται με τα νέα καθίσματα που παρέχουν καλύτερη στήριξη του σώματος (με επένδυση σε δέρμα και nappa στην E 63 S), αλλά και το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα και τον πίνακα οργάνων με carbon look ενδείξεις.

Φυσικά, το στέισον-πύραυλος της Mercedes δεν χάνει την πρακτικότητά του, προσφέροντας ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα από 640 έως και 1.820 λίτρα, αλλά και αναδιπλούμενη πλάτη (40:20:40) πίσω καθίσματος με ηλεκτρική αναδίπλωση.


Η νέα Mercedes-AMG E 63 Estate θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μπροστά σε κοινό στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι διαθέσιμα για να παραδοθούν στους νέους τους ιδιοκτήτες από τον ερχόμενο Ιούνιο.
TAG