Με 612 άλογα η νέα Mercedes-AMG E 63 είναι η πιο ισχυρή E-Class! (+video)

Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα γενιά της πιο σπορ επιλογής της E-Class, η οποία θα έρθει σε δύο εκδόσεις ισχύος με 571 και 612 άλογα για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και εκρηκτικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ειδικά στο πεδίο του κινητήρα, αντί για τον 5,5 λίτρων V8 twin-turbo V8 της προηγούμενης E 63, η νέα διαθέτει τον μικρότερο 4λιτρο twin-turbo V8 της Mercedes-AMG, με περισσότερα όμως άλογα.

Έτσι, στην «αρχική» E 63, η απόδοση της κορυφαίας Mercedes E-Class αγγίζει τα 571 άλογα στις 5.750 με 6.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 750 Nm στις 2.250 σ.α.λ., ενώ στην ισχυρότερη E 63 S η ισχύς αυξάνεται στα 612 άλογα και η ροπή στα 850 Nm.

Και στις δύο περιπτώσεις το κιβώτιο είναι το αυτόματο AMG Speedshift MCT-9, που συνδυάζεται με την τετρακίνηση 4MATIC της εταιρείας. Στην E 63 S η τετρακίνηση έχει και ειδική λειτουργία για Drift, όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν λίγο διάστημα, στέλνοντας περισσότερη δύναμη στους πίσω τροχούς για ατελείωτη πλαγιολίσθηση!

Στο πεδίο των επιδόσεων, το 0-100 έρχεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για την «απλή» AMG E 63 ή σε 3,4 δευτερόλεπτα για την Ε 63 S, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Εφόσον επιλεγεί το προαιρετικό AMG Driver πακέτο, η τελική αυξάνεται στα 300 χλμ./ώρα.

Η Mercedes δηλώνει επίσης ότι για λόγους μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων, υπάρχει σύστημα που διακόπτει τη λειτουργία των 4 από τους 8 κυλίνδρους σε ήπιους ρυθμούς οδήγησης (στροφές 1.000 με 3.250) και όταν η επιλογή «Comfort» του προγράμματος οδήγησης είναι ενεργοποιημένη.

Φυσικά, η AMG έχει φροντίσει ώστε η νέα E 63 να προσφέρει τα πλέον σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, αλλάζοντας αρκετά τμήματα της ανάρτησης, προσφέροντας μια ειδική για την περίπτωση αερανάρτηση, μαζί με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, ESP που ενεργοποιείται σε τρία στάδια και ειδική ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση για το τιμόνι.

Τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 360 χλστ. εμπρός-πίσω (390 χλστ. εμπρός για την E 63 S), φροντίζουν να σταματούν άκρως αποτελεσματικά το αυτοκίνητο, ενώ προαιρετικά υπάρχουν ακόμη και carbon-κεραμικά δισκόφρενα με 402 χλστ. εμπρός.

Στον τομέα της εμφάνισης, ξεχωρίζουν οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, η ειδικά σχεδιασμένη γρίλια μάσκας, τα «φουσκωμένα» φτερά, οι νέες ζάντες 19 ιντσών (20 ιντσών για την S), οι τετραπλές απολήξεις εξάτμισης, αλλά και η «διακριτική» πίσω αεροτομή.

Εσωτερικά, στοιχεία όπως το πανέμορφο αγωνιστικού τύπου τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα και λογότυπο της AMG, αλλά και τα σπορ καθίσματα, πίνακας οργάνων και επενδύσεις, χαρίζουν στο θάλαμο της E 63 την απαραίτητη σπορ εικόνα.

Ως προς το ντεμπούτο της, η νέα Mercedes-AMG E 63 και η E 63 S θα ξεκινήσουν τη διάθεσή τους στην Ευρώπη τον ερχόμενο Μάρτιο. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, θα υπάρξει και μια στέισον έκδοση αργότερα το 2017.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Mercedes για τη νέα AMG E 63.

       
TAG