Η Mugen βελτιώνει το λιλιπούτειο ρόουντστερ Honda S660

Φτιαγμένο μόνο για την Ιαπωνία, το Honda S660 είναι ο ορισμός του compact ρόουντστερ και η Mugen παρουσιάζει την πρώτη βελτιωμένη εκδοχή του, χωρίς όμως να επεμβαίνει στον κινητήρα του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Ιαπωνία, για να ενταχθεί ένα αυτοκίνητο στη super compact κατηγορία των Kei Cars, πρέπει να έχει έναν κινητήρα έως 660 κ.εκ. και ισχύ έως 64 ίππους.

Με αυτό το σκεπτικό, η Mugen δεν παρεμβαίνει στον 3κύλινδρο turbo των 660 κ.εκ. και 64 ίππων ισχύος του μικρού ρόουντστερ Honda S660, αλλά αντίθετα, «πειράζει» όλα τα υπόλοιπα, ώστε να του προσδώσει λίγο παραπάνω σπορ χαρακτηριστικά.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του, το Mugen S660 RA έρχεται με νέα γρίλια από ανθρακονήματα, σπορ εξάτμιση με διπλή απόληξη, νέες ζάντες αλουμινίου της BBS διαμέτρου 15 ιντσών εμπρός και 16 πίσω (λάστιχα: 165/55R15 εμπρός/195/45R16 πίσω), αλλά και λογότυπα της Mugen.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέο δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές και επίπεδο κάτω τμήμα, κόκκινα-μαύρα δερμάτινα καθίσματα με λογότυπα της «Mugen», επενδύσεις από ανθρακονήματα, αλλά και αλλαγμένες πίνακας οργάνων και διακόπτης για την εκκίνηση.

Οι βελτιώσεις της Mugen ολοκληρώνονται με την επαναρυθμισμένη ανάρτηση, που αποκτά νέα αμορτισέρ της Bilstein για πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά.

Στην Ιαπωνία, το νέο Mugen S660 RA θα διατεθεί από τον Οκτώβριο σε αποκλειστικά 660 μονάδες. Η τιμή του έχει οριστεί στα 2.890.000 γεν ή 23.500 ευρώ.
TAG