Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Αποκάλυψη του νέου Renault Clio RS 16 με 275 άλογα και αγωνιστικές προδιαγραφές! (+video)

Με 275 άλογα και αγωνιστικό στήσιμο, το νέο Renault Clio RS 16 είναι ένα από τα πιο hardcore μικρά μοντέλα στην ιστορία.
Από την προηγούμενη Κυριακή σας είχαμε ενημερώσει για την επικείμενη άφιξη ενός hardcore Renault Clio RS και σήμερα, η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε στο Μονακό το νέο Renault Clio RS 16, με 275 άλογα από το top Megane RS Trophy R και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Με πλατύτερο εμπρόσθιο τμήμα, μεγαλύτερους τροχούς, αλλά
και τεράστια αεροτομή, το Clio RS 16 ξεχωρίζει και προκαλεί.
Πρόκειται για έναν... πύραυλο τσέπης, ο οποίος βρίσκεται μεν σε πρωτότυπη μορφή και έχει κατασκευαστεί με αφορμή τα 50 χρόνια του αγωνιστικού τμήματος Renault Sport, όμως δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα στην παραγωγή.

Αρχικά, και σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά του, ξεχωρίζει η παρουσία κάτω από το καπό του Clio RS 16, του ισχυρότερου κινητήρα της Renault, του 2λιτρου turbo των 275 ίππων του Megane RS Trophy R.

Κάτω από το καπό του Clio RS 16, οι μηχανικοί κατάφεραν
να χωρέσουν τον 2λιτρο turbo του Megane RS 275 Trophy R.
Για να χωρέσει μάλιστα ο νέος κινητήρας, η Renault άλλαξε τη σχεδίαση όλου του εμπρόσθιου μέρους του αυτοκινήτου, πλαταίνοντας παράλληλα και το αμάξωμα κατά 60 χλστ. Οι τροχοί είναι επίσης ειδικοί για το Clio RS 16 με διάμετρο 19 ιντσών, με τους μηχανικούς της Renault να προχωρούν σε επεμβάσεις ώστε να χωρέσουν ζάντες αυτής της διαμέτρου σε ένα σασί που έχει φτιαχτεί για τροχούς έως 18 ιντσών.

Περαιτέρω αλλαγές έχουμε και στο αμάξωμα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η προσθήκη μιας νέας πίσω αεροτομής από το αγωνιστικό Clio Cup, αλλά και η ύπαρξη ενός νέου διαχύτη. Οι εξωτερικοί χρωματισμοί έχουν εμπνευστεί από το μονοθέσιο της Renault στη Φόρμουλα 1.

Αρκετές αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, με τον πίσω άξονα να δανείζεται απευθείας από το rallycar Clio R3T. Όλα τα αμορτισέρ προέρχονται από το Megane RS 275 Trophy R, όπως και τα αναβαθμισμένα φρένα με δίσκους 350 χλστ. Σημαντική βελτίωση κατά 50% έχουμε και στην ακαμψία του πλαισίου.

Ο πίσω άξονας έχει αλλάξει και προέρχεται από το rally Clio
R3T, ενώ ανάρτηση και φρένα έρχονται από το Megane RS.
Οι επεμβάσεις των ανθρώπων της Renault Sport σε αυτό το πραγματικά ημι-αγωνιστικό Clio ολοκληρώνονται με το εσωτερικό, εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί bucket αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας 6 σημείων. Για λόγους ελάφρυνσης, έχουν αφαιρεθεί επίσης τα πίσω καθίσματα, αλλά και το air condition.

Το νέο Renault Clio RS 16 βρίσκεται όπως προείπαμε σε πρωτότυπη μορφή. Η Renault, έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα μόνο δύο αυτοκίνητα, το κίτρινο που παρουσίασε στο Μονακό και ένα μαύρο για τις δοκιμές εξέλιξης.

Η παραγωγή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη εάν και πότε θα ξεκινήσει, ωστόσο η Renault θα παρουσιάσει το κορυφαίο Clio και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στις 23 Ιουνίου. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το δούμε και στους δρόμους...

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το αγωνιστικό τμήμα της Renault.