Το κάστρο έπεσε: Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι υβριδικό!

Επιβεβαιώθηκε και από επίσημα χείλη ότι το επόμενο Nissan GT-R θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία υβριδικό.
Νέες πληροφορίες βγήκαν στην επιφάνεια για το επόμενο Nissan GT-R, το οποίο θα μεγαλώσει, θα γίνει πιο αεροδυναμικό, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία θα φέρει και ηλεκτροκινητήρα.

Το τωρινό Nissan GT-R ανανεώθηκε πριν λίγο διάστημα,
προσφέροντας περισσότερη ισχύ 570 ίππων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Shiro Nakamura, Υπευθύνου του Δημιουργικού τμήματος της Nissan στην Automotive News, το επόμενο GT-R θα επανασχεδιαστεί πλήρως, με στόχο από τη μια να προσφέρει έναν περισσότερο αισθητικό δυναμισμό, ενώ από την άλλη να βελτιώσει την αεροδυναμική του.

Στόχος της Nissan είναι επίσης να αλλάξει τις αναλογίες του και κυρίως το ύψος και το πλάτος του επόμενου GT-R, με στόχο να προσφέρει ακόμη καλύτερα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, αλλά και καλύτερες επιδόσεις.

Όμως τα πιο ενδιαφέροντα νέα μας τα κράτησε ο κ. Nakamura για τον κινητήρα του επόμενου GT-R, για τον οποίο το στέλεχος της Nissan επιβεβαίωσε ότι θα το δούμε για πρώτη φορά και με έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα λειτουργεί μαζί με τον 3,8 V6 biturbo των 3,8 λίτρων.

Αισθητικά, το νέο GT-R αναμένεται να αντλήσει τις
γραμμές του από το πρωτότυπο Nissan Concept 2020.
Στόχος των ανθρώπων της Nissan δεν είναι μόνο να βελτιώσουν οικολογικά και στο πεδίο της κατανάλωσης το νέο τους μοντέλο, αλλά με τη βοήθεια της έξτρα ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα, να πριμοδοτήσουν περαιτέρω τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.

Βέβαια, η προσθήκη του ηλεκτροκινητήρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει αρκετή δουλειά στον τομέα της ελάφρυνσης του μοντέλου, αφού το έξτρα βάρος του δεύτερου μοτέρ και των μπαταριών, θα πρέπει να κερδηθεί από κάπου αλλού, ώστε το επόμενο GT-R να μην είναι ακόμη πιο βαρύ από το σχεδόν 1,8 τόνων τωρινό.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα το δούμε στην παραγωγή, μετά την πριν λίγο διάστημα ανανέωση του υπάρχοντος Nissan GT-R, είναι δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί μετά το 2018. Πιο αναλυτικά στοιχεία θα γνωρίζουμε στο πέρασμα των μηνών.

Πηγή: Automotive News
TAG