Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Η Tesla πάει για 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο σε μια διετία από σήμερα!

Η μεγάλη ανταπόκριση του νέου Model 3, ωθεί την Tesla σε αύξηση της παραγωγής νωρίτερα από τον προγραμματισμό της.
Το λανσάρισμα του νέου Model 3 και κυρίως οι παραγγελίες-ρεκόρ για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικάνικης Tesla, άνοιξαν την όρεξη της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε ότι ο στόχος των 500.000 μονάδων των χρόνων θα επιτευχθεί το 2018, δύο χρόνια νωρίτερα από το αρχικό της πλάνο.

Το επίσης νέο Model X, θα παίξει και αυτό σημαντικό
ρόλο στην αύξηση της παραγωγής της Tesla το 2018.
Το 2016 η Tesla αναμένεται να παραδώσει 80.000 με 90.000 αυτοκίνητα και σίγουρα, ο στόχος των 500.000 αυτοκινήτων το χρόνο μόλις σε 2 χρόνια από σήμερα, δείχνει αρκετά αισιόδοξος αυτή τη στιγμή.

Όμως οι άνθρωποι της εταιρείας, ενθαρρυμένοι από την ανταπόκριση του νέου Model 3 (325.000 παραγγελίες σε μόλις μια εβδομάδα από την παρουσίασή του), είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και δηλώνουν ότι θα αυξήσουν τα νούμερα παραγωγής για να επιτύχουν το νέο τους στόχο.

To Model S, το παλαιότερο Tesla, είναι και αυτό πολύ
σημαντικό για την περαιτέρω πορεία της αμερικάνικης φίρμας.
Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, οι πρώτες παραδόσεις του νέου Tesla Model 3 θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2017, κάτι που φυσικά θα αποτελέσει κομβικό σημείο των 500.000 αυτοκινήτων ανά έτος για το 2018.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αύξηση της παραγωγής, η Tesla θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς να κατασκευάζει η ίδια τις πρώτες μπαταρίες στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό της στη Nevada, το περίφημο Gigafactory, ενώ δεν αποκλείεται η εταιρεία να δημιουργήσει και ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, και με το crossover Model X να μπαίνει και αυτό σε φουλ ρυθμούς παραγωγής, η Tesla δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ανάπτυξή της σε μια αυτοκίνηση, που δείχνει να προτιμά ιδιαιτέρως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.