Έρχεται η πρώτη 4πορτη BMW M2!

Η BMW θα φέρει τη νέα M2 Gran Coupe μέσα στην επόμενη τριετία, με μοτέρ 370 ίππων από την τωρινή M2.
Η BMW ετοιμάζει σε μια τριετία από σήμερα την πρώτη 4θυρη BMW Σειρά 2 Gran Coupe, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, θα έχει στη γκάμα της και την κορυφαία έκδοση M2 Gran Coupe με 370 άλογα.

Σε σχέση με την εικονιζόμενη M2, η νέα M2 Gran Coupe θα
είναι μακρύτερη, 4πορτη και με μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ.
Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe θα βαδίσει στα ίδια βήματα με τις Σειρά 4 Gran Coupe και Σειρά 6 Gran Coupe, δηλαδή θα έχει ένα μακρύτερο αμάξωμα από αυτό της Coupe Σειρά 2, όπου θα προστεθούν οι επιπλέον δύο πλαϊνές πόρτες. Μια ακόμη διαφορά θα είναι το μεγάλο άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ (μαζί με το τζάμι), το οποίο θα προσφέρει περισσότερη χωρητικότητα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη νέα M2 Gran Coupe, πρόκειται ουσιαστικά για την απάντηση της BMW στη Mercedes-AMG CLA 45. Ο κινητήρας του νέου μοντέλου θα είναι ο ίδιος ακριβώς 6κύλινδρος turbo της BMW M2 Coupe, με 370 άλογα ισχύος και επιλογή για 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Η γρηγορότερη 4πόρτη BMW M2 θα διατηρήσει την κίνηση στους πίσω τροχούς, έναντι της τετρακίνητης AMG CLA, ενώ οι επιδόσεις και τα οδικά και οδηγικά της χαρακτηριστικά αναμένονται άκρως «καυτά».

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός της M2 Gran Coupe, η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe θα έχει μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, προερχόμενους από την Coupe BMW Σειρά 2.

Πηγή: Autocar
TAG