Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Νέο ιταλικό supercar Mazzanti Evantra Millecavalli με 1.000 άλογα!

Με τρομακτική ισχύ 1.000 ίππων, το Mazzanti Evantra Millecavalli είναι το ισχυρότερο ιταλικό αυτοκίνητο στην ιστορία.
Η ιταλική Mazzanti παρουσιάζει την νέα, extreme έκδοση του κουπέ της Evantra, η οποία ονομάζεται «Millecavalli» και αποδίδει την εξωπραγματική ισχύ των 1.000 ίππων!

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι εντυπωσιακή, με πολλές
ακμές, γωνίες και έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα.
Το νέο Evantra Millecavalli έκανε το ντεμπούτο του σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο, παίρνοντας τον τίτλο του ισχυρότερου ιταλικού αυτοκινήτου για χρήση σε δρόμο από τη Ferrari LaFerrari των 950 ίππων.

Με 1.000 ίππους ισχύος και 1.200 Nm ροπής οι επιδόσεις είναι
εξωπραγματικές, αφού η τελική αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα.
Ο κινητήρας του, είναι ένας twin-turbo V8 7,2 λίτρων βενζινοκινητήρας, ο οποίος αποδίδει 1.000 ίππους ισχύος και 1.200 Nm ροπής. Όλη αυτή η θηριώδης ισχύς και ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου σειριακού κιβωτίου.

Οι επιδόσεις είναι απλά εξωπραγματικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,7 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 402 χλμ./ώρα! Φυσικά, με τέτοια νούμερα απαιτούνται και ειδικά εξελιγμένα ανθρακονημάτινα-κεραμικά φρένα από τη Brembo, αγωνιστικών προδιαγραφών, που μπορούν να σταματήσουν από τα 300 χλμ./ώρα το Evantra Millecavalli σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά, το Millecavalli βασίζεται πάνω στο «απλό» Mazzanti Evantra των 751 ίππων, διαθέτοντας έναν νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, καινούργιο καπό, μεγάλη πίσω αεροτομή και εισαγωγή στην οροφή.

Η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι θα βάλει στην παραγωγή 25 μόνο αυτοκίνητα του νέο hypercar της, με τα 3 εκ των οποίων να έχουν ήδη πωληθεί.