Η BMW ετοιμάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό i8!

Το «μπαμ» στα ηλεκτρικά ετοιμάζεται να κάνει η BMW, με το επικείμενο λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού i8.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, η BMW ετοιμάζει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του κορυφαίου i8, το οποίο σήμερα κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το ηλεκτρικό i8 θα χτιστεί πάνω στο ίδιο ανθρακονημάτινο
πλαίσιο, με διαφορετική όμως δομή για τους ηλεκτροκινητήρες. 
Σήμερα, το BMW i8 διαθέτει για την κίνησή του έναν 1.500άρη 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 231 ίππων, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 131 ίππων, αλλά και έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί αποκλειστικά ως φορτιστής των μπαταριών του. Προσφέρει έτσι συνδυαστικά 362 άλογα ισχύος και πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Ωστόσο, στόχος της BMW είναι να διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές κίνησης του i8, ετοιμάζοντας για το άμεσο μέλλον και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Το νέο μοντέλο θα φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες για την κίνησή του, αντί του παραπάνω υβριδικού συστήματος, αλλά και μια μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών, που θα προσφέρει αυξημένη αυτονομία κίνησης.

Η δομή γύρω από την οποία θα χτιστεί το ηλεκτρικό i8 θα αλλάξει, όμως και πάλι το πλαίσιο θα είναι από ανθρακονήματα, ενώ παρά τις μεγαλύτερες μπαταρίες, το βάρος θα κρατηθεί χαμηλότερα από τα 1.485 κιλά του τωρινού BMW i8. Αναμένονται αρκετά γρήγορες επιδόσεις, κυρίως στις επιταχύνσεις από στάση, εκεί όπου τα ηλεκτρικά είναι ασυναγώνιστα.

Πηγή: Autocar
TAG