Η Lamborghini δημιουργεί μια special Aventador προς τιμήν της Miura

Με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη παρουσίαση της Miura, η Lamborghini παρουσιάζει τη νέα Aventador Miura Homage, που αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική Lambo της δεκαετίας του '60.

Η νέα συλλεκτική Aventador θα κατασκευαστεί σε μόνο 50 μονάδες, έχοντας ένα αμάξωμα με διχρωμία σε πορτοκαλί και χρυσό, όπως ακριβώς στην κορυφαία Lamborghini Miura SV του παρελθόντος. Διαθέσιμες θα είναι 5 άλλες χρωματικές επιλογές που θα προέλθουν από τη Miura.

Στους τροχούς, συναντούμε ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, που έρχονται σε ματ ασημί ή χρυσό χρώμα, μαζί με ειδικά λογότυπα στο αμάξωμα. Εσωτερικά, ο αγοραστής της επετειακής αυτής Aventador θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ μαύρου ή σκούρου γκρι δέρματος, που συνδυάζεται με ειδικές ραφές και επενδύσεις από ανθρακονήματα στο ταμπλό, την κονσόλα και τις πόρτες.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Aventador όπως και η Lamborghini Miura διαθέτει έναν 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα. Η χωρητικότητά του είναι 6,5 λίτρα και η απόδοση της ισχύος του αγγίζει τα 700 άλογα. Για το 0-100, η μοναδική αυτή Lambo απαιτεί μόνο 3,9 δλ., ενώ έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Η νέα Lamborghini Aventador Miura Hommage επίσημα θα παρουσιαστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία. Η κατασκευή της, όπως προείπαμε, θα γίνει σε 50 μονάδες, οι περισσότερες από τις οποίες η Lamborghini μας ενημερώνει ότι έχουν ήδη πωληθεί.
TAG