Η βελτιωμένη BMW X5 M της G-Power είναι ένα «τέρας» δύναμης!

Με τα πιο γρήγορα supercars του πλανήτη τα βάζει αυτή η βελτιωμένη BMW X5 M της γερμανικής βελτιωτικής φίρμας G-Power, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προσφέρει την εκπληκτική δύναμη των 750 ίππων.

Η αύξηση της ισχύος που επιτυγχάνει η G-Power είναι της τάξεως των 175 ίππων σε σχέση με τα 575 εργοστασιακά άλογα που έρχεται ο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρας της BMW X5 M, ενώ η ροπή αυξάνεται στα 980 Nm από 650 εργοστασιακά.

Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται ύστερα από την προσθήκη ενός νέου «εγκεφάλου» για τη διαχείριση του κινητήρα, μεγαλύτερων τουρμπίνων και εισαγωγής, αλλά και πλήρως από τιτάνιο, νέου συστήματος εξάτμισης.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η τελική ταχύτητα της πανίσχυρης X5 της G-Power περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα, ενώ για το τέταρτο του μιλίου, η βελτιωμένη BMW X5 M απαιτεί μόνο 11,5 δευτερόλεπτα.

Εκτός πάντως του κινητήρα, η G-Power τοποθετεί στην κορυφαία BMW X5 και μια ρυθμιζόμενη, αγωνιστικού τύπου ανάρτηση, αλλά και νέους σφυρήλατους τροχούς Hurricane RR με ζάντες 23 ιντσών και ελαστικά μεγέθους 325/25ZR23.

Για αυτούς πάντως που τα 750 άλογα είναι πολλά, η G-Power ανακοινώνει ότι υπάρχει και επιλογή για πιο light αναβάθμιση στους 700 ή ακόμη και στους 650 ίππους.
TAG