Στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του νέου πισωκίνητου ρόουντστερ Fiat 124 Spider

Η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες για το νέο ρόουντστερ 124 Spider, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την ιταλική εκδοχή του Mazda MX-5.

Το Fiat 124 Spider αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ιταλικής εταιρείας με τη Mazda, βασιζόμενο πάνω στη νεότερη γενιά του MX-5. Σχεδιαστικά, το 124 Spider διατηρεί πιο στρογγυλεμένες και στιλάτες, ιταλικές γραμμές, με ρετρό στοιχεία όπως η εξαγωνική γρίλια και το καπό να προέρχονται από το Fiat 124 Spider της δεκαετίας του '60.

Στο εσωτερικό από την άλλη, οι διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι μικρές, αφού όλη η καμπίνα έρχεται από το Mazda MX-5, με υλικά όπως δέρματα με ραφές στα καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και γυαλιστερό μαύρο ή ασημί για τις επενδύσεις στο ταμπλό και την κονσόλα, να αναβαθμίζουν την όλη ατμόσφαιρα.

Εξοπλιστικά, η Fiat θα προσφέρει το 124 Spider σε δύο εκδόσεις, την 124 Spider και τη Lusso, με πιο σπορτίφ στοιχεία εξοπλισμού για το πρώτο και πιο πολυτελή για το δεύτερο μοντέλο. Υπάρχουν επίσης, 8 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα, ενώ το πορτ-μπαγκάζ διατηρεί μικρή χωρητικότητα 140 λίτρων.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Fiat προσφέρει το νέο 124 Spider αποκλειστικά και μόνο με τον γνωστό 1,4 λίτρων turbo MultiAir βενζινοκινητήρα των 140 ίππων ισχύος και 240 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Από πλευράς επιδόσεων, με τη βοήθεια και του χαμηλού βάρους του 124 Spider (1.050 κιλά), το 0-100 χλμ./ώρα είναι αρκετά γρήγορο (7,5 δευτερόλεπτα), με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 215 χλμ./ώρα.

Στην Ιταλία, το νέο Fiat 124 Spider θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στον Ιούνιο. Στη χώρα μας, το λανσάρισμα του νέου μοντέλου έχει οριστεί για το Σεπτέμβριο, σε τιμές από 31.000 ευρώ.
TAG